“RENKLERİN BAHARI AHŞAP BOYAMA” SERGİSİ AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Küplü Köyü Kadınları tarafından hazırlanan “Renklerin Baharı Ahşap Boyama” sergisi açıldı.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonunda gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit katıldı.
Emekli Akademisyen Nilgün Bakkal, Küplü Köyü Kadınları olarak iki yıldır evlerindeki eski eşyaları ve hatıraları yenilemeye çalıştıklarını söyledi.
Hatıraları yenilerken daha geçmişe gittiklerini söyleyen Bakkal, “Osmanlı’nın kuruluşundan başlayarak bunları tepsilerimize, tabaklarımıza ve kutularımıza işliyerek tamamen geçmişi günümüze adapte etmeye çalışıyoruz. Ertuğrul Gazi’nin, Şeyh Edebali’nin sözlerini işleyerek bunların yeni nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Bunları yaparkende farklı görsellerle farklı sonuçlara ulaşmayı hanımlar içlerinden gelerek yapıyorlar. Hanımlarımızın ellerinde bulunan kumaş artıklarını önlük ve runner gibi parçalar yaparak onları yeniden hayata kazandırmayı hedefledik ve bundanda sonuç alacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından kurdela kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi.

“RENKLERİN BAHARI AHŞAP BOYAMA” SERGİSİ AÇILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin