REKTÖR TAŞ, GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü İbrahim Taş, Bilecik’te faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ileriki dönemlerine ilişkin çeşitli planlarını, gündemde yer alan bütünlemelerin kaldırılmasını ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bundan sonraki süreçte basın ile sık sık bir araya gelmeyi düşündüğünü söyledi.

 

Rektör Taş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

BÜTÜNLEMELER GERİ GELECEK Mİ?
Bizim üniversite 2007’de kuruldu. 2007, 2008, 2009, 2010 ve 2011 Eğitim Öğretim yıllarında bütünleme yoktu üniversitede. İlk 4 yıl bütübleme hiç olmadı üniversitede. 2011 yılında yüksek öğretim kurumunu yani bütün üniversiteleri kapsayan yükseköğretim okulunda bütünleme olacak dediler ve bütün üniversitede bütünlemeler başladı.

Bütünlemeler olmadan öncede yaz okulları vardı, devam ediyordu yaz okulları. Yaz okulu ve bütünleme geldi ikisi bir arada devam etmeye başladı 2011’den itibaren. 2017 yılına kadar yaz okulu ve bütünleme geldi ikisi bir arada devam etti. Tabi bu süreçte akedemik takvim açısından üniversiteyi çok zor durumda bıraktı. Bir taraftan normal sezon bir taraftan güz ve bahar dönemleri tabi bunların birrde bütünlemeleri birde yaz dönemleri var.
BÜTÜNLEMELERDEN DOLAYI TAKVİM KISALTILDI
Yaz okulu bütünlemelerinden dolayı yaz okulu takvimi kısaltıldı. Daha önceden yaz okulu 7 haftalık bir dönemde gerçekleşiyordu. Eğitim öğretim yılında da kural budur final ile birlikte 8 haftalık bir süreç. Bütünleme geldiği için akedemik takvim çok daraltıldı çok kısaltıldı ve takvim açısından yaz okulda daralmaya gidildi. 7 final ile birlikte 8 haftalık yaz okulu 5 haftaya düşürüldü. Bu şekilde eğitim öğretim açısından da çok verimli bir şekilde geçmiyor bu şekilde.

 

2016 yılının başlarında YÖK bütünleme kararını üniversitelere bıraktı. Üniversiteler bütünleme ve yaz okulu kararını kendileri versin dedi. Bizde bunu üzerine çalışmalarımızı başlattık görüş ve fikirleri aldık eğitim öğretim komisyonumuz ile bunlara tartıştık ve en sonunda senotaya getirdik konuyu.
2016-2017 sezonu için bütünlemeler kalksın diye bir karar verildi. Bu şekilde yaz okulunda eski haline yani takvim olarak biraz daha rahatlattık. 5 haftalık yaz okulunu 7 sınav ile birlikte 8 haftaya çıkarttık.
Verdiğimiz bu senato kararı sadece 2016-2017 sezonu içindi. 2017’nin sonunda bahar dönemi sona erdiğinde biz bu kararı tekrar irdeleyeceğiz ve ele alacağız tekrar. Bütünlemelerin kalkması öğrencilerimize ve üniversitemize ne getirdi bunun analizini yapacağız. Bunun sonucunda senato ile beraber bir sonraki yıl için ne yapalım kararını tekrardan alacağız.

 

BÜTÜNLEMELER İÇİN İMZA KAMPANYASI
Öğrencilerden bize dilekçe gelmedi. Öğrenciler bu dileklerini şikayetlerini öğrenci kompseytine ilettiler. Bizde üniversite kompseyt başkanı, öğrenci temsilci başkanı ile bir toplantı yaptık ve bütün bu meseleyi öğrenciler ile birlikte enine boyuna konuştuk. Öğrenci temsilcileri ile yaptığımız değişiklik ile ilgili hem fikiriz. Bütünlemelerin takvim açısından çok sıkıntıları vardı. Bu konuda birçok eğitimciden de fikir aldık.
ÖĞRENCİLERİN ASIL ÖZÜ OLAN KREDİ SİSTEMİ NEDİR?
Kredili sistem kredili sistemde sınıf geçmezsiniz dersi geçersiniz. Bir üst sınıfa geçilir ama alttan yine o dersi vermek zorunda kalınır. Yani bu sistemin amacı ders geçme sistemidir.
Burada bütünleme açısından da öğrenciler arası haksız rekabeti getiriyordu aslında.
Diğer yandan öğrenci temsilcileri ile görüştüğümüzde bütünlemelerin lkaldırılmasını destekleyen öğrencilerinde olduğunu gördük.

 

GEÇME NOTU GERİYE ÇEKİLEBİLİR
Yıl sonunda değerlendirmeler neticesinde yapacağımız analizlere göre ders geçme notunu düşürebilme gibi bir durum söz konusu olabilir.  Geçme notu 50 iken 40 veya 45’e düşürülebilir.
Bütün bölümlerde önümüzdeki yıl yaz okulu açılmasını sağlayacağız.
ÜNİVERSİTEDE FETO SORUŞTURMASI NE DÜZEYDE?
Açığa almaları ilk dönemde gerçekleştirdikten sonra 5 kişiden oluşan soruşturma komisyonu atadık. bu 5 komisyonu özellikle çok titiz bir şekilde seçtik. Bunlar üniversitemizde herkesin kabul ettiği prafösör kişiler. Bu komisyon uzun bir süre çalışma sürelerini devam etti.

 

Belgeler aşamasında çalışmaların en son aşamasına gelindi ve görüş ve görüşmelerini hem fikir halinde sunuldu üniversitede oluşturulan disiplin kuruluna sevk edildi.

 

Kahvaltıya Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan Darcan, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Atıl Taşer ile basın mensupları katıldı.

REKTÖR TAŞ, GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin