PROF. DR. BİLAL KEMİKLİ MEVLANA’YI ANLATTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın 743. Vuslat yıl dönümü nedeniyle “Mevlana Bizi Nereye Çağırıyor” adlı konferans programı düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılan konferans programına konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilal Kemikli katıldı.

 

Türk İslam Edebiyatı, Hz. Mevlana, Sufilik ve Dervişlerle ilgili gönüllere hitap eden eserleri bulunan Hz. Mevlana Aşığı Prof. Dr. Bilal Kemikli Hz. Mevlana’yı, Mevlana’nın 13. yüzyıldan günümüze hiç eskimeden gelen hayat felsefesini anlatarak günümüze ışık tuttu. Programda ilk olarak Hz. Mevlana’yı anlatan kısa film gösterildi. Ardından Bozüyük Belediyesi’nin ücretsiz Kültür Turları kapsamında hızlı tren ile yapılan ve 4914 kişinin katıldığı Konya gezilerinde Hz. Mevlana’yı ziyaret eden vatandaşların memnuniyetini, duygu ve düşüncelerini paylaştığı röportajlar izlendi.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “İnsan yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten, insanı kucaklayan, sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü, gönüller sultanı Hz. Mevlana’yı vuslatının 743. yılında rahmetle anıyor, O’nun sevgi ve hoşgörüye dayalı öğretisinin millet olarak birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyorum. Hayat bir yoldur, yola kılavuzsuz çıkılmaz, bizlerin kılavuza, Mevlana gibi rehberlere ihtiyacımız var” dedi. Daha sonra sahneye gelen Uludağ Üniversitesi Türk İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilal Kemikli Bozüyüklü Mevlana âşıklarına Mevlana Celaleddin Rumi’yi anlattı.

 

Prof. Dr. Bilal Kemikli “Hak Teala hayır kapılarını açsın, şer kapılarını kapatsın. Devletimize ve milletimize daimi dirlik versin, huzur versin. Memleketimiz üzerinde kurulmak istenen hain tuzakları rahmetiyle bertaraf etsin. Millet daima aziz olsun inşallah. Dua etmeye ihtiyacımız var. Birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Millet çadırını sevgi ile ısıtırsınız. Sevginin olmadığı bir yerde saygının olmadığı bir yerde muhabbetin olmadığı bir yerde birlik, dirlik ve düzen olmaz. Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Ahi Evren gibi 13. Yüzyılın yetiştirdiği büyük seçkin zatlar bu toprağa sevgiyi ekip hayata bu şekilde bakmayı öğrettiler. Mevlana gibi bir değer bu topraklarda yetişti” diyerek Hz Mevlana’yı, yaşadığı dönemi ve felsefesini anlattı.

 

Konferans bitiminde sahneye gelen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Prof. Dr. Bilal Kemikli’ye programa katıldığı için teşekkür ederek günün anısına seramik hediye etti.
“Mevlana Bizi Nereye Çağırıyor” adlı konferans programına Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Belediye Başkan Yardımcıları, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve Mevlana aşığı vatandaşlar katıldı.

PROF. DR. BİLAL KEMİKLİ MEVLANA’YI ANLATTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin