Pazaryeri Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Geleneksel Şalvar Gecesi’ yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla renkli görüntülere ve unutulmaz anlara sahne oldu.
ZEKİYE BAŞKAN VE KADINLAR KURTLARINI DÖKTÜ
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, gecede yaptığı değerlendirmede, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ilçe halkına keyifli bir akşam yaşattığını kaydetti. Gecede sahne alan Rumeli Orhan & Kemal kardeşler seslendirdikleri türküler ve enerjik performanslarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçıların sahneden vatandaşların arasına inerek eğlenceye ortak olması, geceye ayrı bir renk kattı.
DAMAT HALAYINDA COŞKU TAVAN YAPTI
Etkinlikte vatandaşlar hep birlikte türküler söyleyip oyunlar oynarken, Şalvar Gecesi’nin coşkusu damat halayıyla doruğa çıktı. Bilecik Resim Dans Ekibi de sergilediği gösterilerle programa renk kattı. Geleneksel kültürün yaşatıldığı gecede katılımcılar ritimlere eşlik ederek doyasıya eğlendi. Havai Fişek gösterilerinde görsel şow yaşanmasının yanısıra; Gecenin sonunda etkinliğe katılan kız çocuklarından oluşan halay ise katılanlardan tam not aldığı kaydedildi.
Diğer yandan; Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür kültürel etkinliklerin ilçe halkını bir araya getirmeye ve gelenekleri yaşatmaya devam edeceğini ifade etti.

