Özel Çocuklar Beğeni Topladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Programa Vali TahirBüyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Mehmet İnce, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, engelli çocukları olan aliler için “Bu yavrularımız bizim Cennet’e açılan kapılarımız. Sakın şikayet etmeyin. Bir gün bile başımıza nereden geldi demeyin. Cennet’e açılan bir kapı olarak görmeliyiz bu kardeşlerimizi.” dedi.

Büyükakın, “Dolayısıyla pozitif ayrımcılık ve bunun gibi yeni kavramlar kelimeler kullanılsa da eskiden sakatlar diyorduk, sakatlar haftası diye kutlanıyordu. Sonra dedikki bu kelime güzel değil, özürlü diyelim. Sonra bu da rahatsız etti engelli dedik. Bu da rahatsız etti bu seferde özel insanlar diyelim dedik. Kelimelerle kavramlar çok fazla uğraşmaya gerek yok. Aslında ne dediğimizin bir önemi yok, onların hayatını kolaylaştırmak için gerçekten bir şey yapıyormuyuz? Onların hayatını daha iyi yapabilmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapmamız gereken bu. Bu yavrularımız bizim Cennet’e açılan kapılarımız. Sakın şikayet etmeyin. Bir gün bile başımıza nereden geldi demeyin. Cennet’e açılan bir kapı olarak görmeliyiz bu kardeşlerimizi.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından engelli çocukların gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Özel Çocuklar Beğeni Topladı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin