ÖZDEMİR:”BİZİM TALEBİMİZ ÖN SEÇİM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAŞKAN ÖZDEMİR: “ISRARLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, partililer ve aday adayları tarafından merak edilen; “Belediye Başkanı adayı belirleme sürecinde ön seçim veya ön yoklama olacak mı?” sorusunu cevapladı.

Konuya dair yönelttilen bir soruya Başkan Özdemir; “Bizim talebimiz ön seçim. Ön seçim yönünde ısrarlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ BİZİM TÜZÜĞÜMÜZDE BELLİ”

Konuya ilişkin Başkan Özdemir konuşmasında şunları aktardı: “Bizim il kongresindeki taahhütümüz neydi? Örgüt, tüzük, Cumhuriyet Halk Partisi. Geldiğimiz günden beri her zaman örgütü ön planda tutuyoruz. Örgüt ne diyorsa gelir gelmez il danışman kurulu toplantılarını yaptık. “Değişim dedik” değil mi? Bu değişimi Ankara'da da değişmesi noktasında bize talimat verdiniz. Verdiğiniz talimatı yerine getirdik. Şimdi bizim tüzüğümüz gereği aday belirleme yöntemi. Aday belirleme yöntemi bizim tüzüğümüzde belli. Bu belli olan tüzük doğrultusunda ön seçim, temayül ya da atama şeklinde gerçekleşiyor.

“ÜYE BAZINDA SANDIK KOYARAK ÖN SEÇİM OLUR”

Fakat şu anda ön seçim süre olarak, yani Ocak'ta seçim süresi başladıktan sonra adaylara süre kalmıyor. Süre kalmadığı için biz şunu önerdik. Dedik ki; eğer adaylara süre kalmıyorsa üye bazında sandık koyarak ön seçim olur.

“BİZİM NİYETİMİZ BU YÖNDE”

Birisi hakim huzurunda oluyor, birisi bizim milletvekili veya görevli arkadaşlarımız nezaretinde oluyor. Öbürkünden hiçbir farkı olmuyor. Biz bunu özellikle talep ettik, özellikle istedik. Çünkü örgüt bunu istiyordu. Siz yani örgüt, ne istiyorsanız biz onu yapmak üzere buradayız. Bir de şunu unutmayın, kanunlar, yönetmelikler, burada oturan görevlilere, burada oturulan yetkililere keyfiyet hakkı vermiyor. Sadece inisiyatif hakkı veriyor. O inisiyatifi kullanmak buradaki yöneticilerin elinde olabilir, ama kanun yönetmelikler ne diyorsa örgüt ne istiyorsa biz o örgütün arkasındayız. Sonuna kadar da böyle davranacağız. Bizim talebimiz ön seçim. Ön seçim yönünde ısrarlarımızı sürdüreceğiz. Onun için kimsenin endişesi olmasın. Bizim niyetimiz bu yönde. Biz kesinlikle bunu talep ediyoruz. Ama genel merkezin tavrı tabii ki oradakilerin takdirlerine bağlıdır.”

     

ÖZDEMİR:”BİZİM TALEBİMİZ ÖN SEÇİM”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin