Osmaneli’de 500 Kişiye İstihdam İmkânı Sağlayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli’de, 500 kişiye istihdam imkânı sağlayacak fabrikanın hafriyat çalışması için ilk kazmalar vuruldu.

Türkiye de örnek bir proje olan sanayi parsellerinde yatırımlar hız kesmiyor.

 

18 uygulaması tamamlandıktan sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere yatırımcıların büyük ilgi gösterdikleri sanayi parsellerinde yatırımlar devam ediyor.Bugünde Tayraş Petrol Ürünleri AŞ nin temelini attık.15 ay gibi kısa sürede tesis üretime başlayacak.

 

Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesinde en büyük yatırımlardan biri olacak ve 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temeli atıldı. 86 dönüm üzerine kurulacak olan fabrikanın hafriyat ve inşaat çalışması için edilen duaların ardınca kurbanlar kesildi.

 

TAYRAŞ Petrol Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, temel atma programında bir konuşma yaptı. Afşin, “Osmaneli’ye yapacağımız bu yatırım dünyanın en geliştirilmiş teknolojisi, bu teknolojiden dünyada birçok gelişmiş ülkelerde var. Bizde TAYRAŞ AŞ olarak bu teknolojideki tesisimizi Türkiye’de ilk olarak Osmaneli ilçesinde kuruyoruz. Kuracağımız tesisin aynı bir benzeri Almanya’da, Fransa’da, İtalya’da bile bu teknolojide yok. Çevre dostu olan, hava dostu olan, havaya herhangi bir emisyon atığı atmayan aynı zamanda tesisimiz çevreye de herhangi bir zarar vermeyen tesisdir. Biz buradaki tesislerimizde sıfır atıkla çalışacak bir fabrika kuruyoruz.Yapılacak olan bu yatırım Osmaneli’ye de 500 kişilik istihdam sağlamış olacak” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli Belediyesi olarak büyük çabayla oluşturduğumuz 4.000.000 m2’lik sanayi parsellerinde Tayraş AŞ’yi yatırımları ile görmekten mutluyuz.Tesisin Osmaneli’ye istihdam acısından büyük katkısı olacak.Fabrikanın kısa bir süre içinde yapılacak olması ve Osmanelinin dışarıdan göç almasını sağlayacak.Yatırım için Osmaneli yi seçen TAYRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’e ve bugün buraya gelerek İlk kazmayı vurarak başlattığımız fabrika yetkililerine, katılımcılarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Münür Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada;Osmaneli Belediyesi olarak tüm halkımızın katılımıyla belirlediğimiz “Dört Osmaneli Hedefi” için Belediye meclis üyelerimizin ve il genel meclis üyemiz Hakan Özkan desteği ile Cumhurbaşkanımzı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde,Bakanlarımız,Önceki dönem Milletvekillerimiz Dr Fahrettin Poyraz,Halil Eldemir(yeni Sağlık Bakan Yardımcımız),Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Başkanımız Fikret Karabıyık,İlçe Başkanımız Mefaret Göbekçi,Eski ilçe başkanımız Yalcın Karaca,Teşkilatımız ve kaymakımımız Edip Çakıcı,Valimiz Dc Dr Tahir Büyükakın’ın destekleri ile birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedeflerini gerçekleştiryoruz.Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın dedi.Başkan tüm yatırımcılara Osmaneli yi tercih ettikleri için teşekkür etti.

Osmaneli’de 500 Kişiye İstihdam İmkânı Sağlayacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin