Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Kadir Gecesi Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgınından korunmak için bir çok tedbiri uyguladığımız ve zorunlu olarakta Camilerimizde namaz kılamadığımız,buruk bir ramazan ayı geçiriyoruz.

Sevap konusunda istekli, günah konusunda ise kaçınan insan olmamız gerektiğini insan olarak unutmamız gereken günlerdeyiz.Bu yıl ortaya çıkan Koronavirüs nedeniyle bütün İslam âleminde olduğu gibi ülkemizde de camilerde teravih namazı kılınmadı. İnşallah bu eksikliği evlerimizde ferdi veya ailemizle yaptığımız ibadetler ve tuttuğumuz oruçlarla telafi etmişizdir.

İnanalar için diğer ay ve günlere göre daha çok sevap elde etmek için Ramazan ayı nasıl bir fırsat ise ramazan ayı içinde olan Kadir gecesi de ayrı bir fırsattır. Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) Ramazanın son günlerini nasıl değerlendirmeye çalışmışsa bizlerde öyle gayret içindeyiz.Değil günlerimizi her anımızı çok iyi değerlendirmemiz gereken ve adeta hastalıklarla bir sınavdan geçtiğimiz bu günlerde Allah dualarımızı,ibadetlerimizi kabul etsin.

Bazı zamanların değeri bazı zamanlara nispetle daha üstün kılınması, içinde yapılacak ibadetlerin bulunması sebebiyle olabilir. Ancak faziletli mekânlar belirtilirken faziletli zamanlar açıklanmamış, onların sair vakitler içerisinde aranması istenmiştir.

Kadir Gecesi Kur’an’da belirtildiğine göre, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an, Ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirilmiştir (Kadr, 97/1). Kadir gecesi Ramazan ayında olduğu kesindir.
Kadir gecesi; Resûlullah’ın (s.a.v.) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. O da Ramazan’ın 27. gününün gecesidir. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır.

Kadir Gecesi, insanın, yaratıldığı günden beri kendisine sorduğu Nereden geldim,Niçin geldim ve Nereye gideceğim, sorularına cevap veren Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gecedir. Kur’an-ı Kerim’in 97. Sûresi olan Kadir Suresi’nde Kur’an’ın bu gecede indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilmektedir.

Tüm İslam Aleminin içinde bulunduğu durum ortadır.En son peygamber bizim peygamberimiz,en son kitap bizim kitabımız,en son din bizim dinimiz olduğuna göre en önde olması gereken toplumlarında İslam ülkeleri olması gerekirdi.Ancak kardeş kavgaları,mezhepsel sürtüşmeler,fitne,islamın özünden uzaklaşma ve sayacağımız bir çok nedenle bugün İslam Ülkeleri güçsüzleşmiş,emperyalizmin oyuncağı olmuş,onların yarattığı kardeş kavgaları sonrası,vatanlarından , yurtlarından edilmiş,bir çoğu da katledilmiş ve de katledilmektedir.Müslümanların ölümü Türkiye hariç çoğu islam ülkeleri ve Emperyalist AB ve ABD tarafından seyredilmektedir.Bu mübarek gecelerin birlik ve beraberlik içinde bütünleşeceğimiz,İslam ülkelerinin tekrar yükselişine sebep olacak günler olmasını diliyoruz.

Bu duygularla tekrar Kadir geceniz mübarek olsun,Allah yaptığımız ibadetleri,tuttuğumuz oruçları kabul etsin.Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin,Allah onlardan ve onları yetiştiren ailelerinden razı olsun.Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Kahraman Emniyet Güçlerimize Allah güç kuvvet versin ve onları korusun.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

  

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Kadir Gecesi Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin