Okullar ve Üniversiteler tatil olacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün yapılan toplantıların ardından okullar tatil mi sorusu, pek çok öğrencinin önemli gündem maddelerinden birisi oldu.

Corona virüsü dolayısıyla gerçekleşen sağlık bilim kurulu toplantısının ardından bakanlık düzeyinde yapılan açıklamalarda ‘Okullar tatil edildi’ ifadesinin yer alıp almadığını merak eden öğrenciler, akşam saatlerinde haber bültenlerini ve sosyal medyayı yakından takip etti.

Ancak dünkü toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  katılmadığı için açıklama yapma gerekliliği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yerine getirildi.

Bakan Koca, bir gazetecinin ‘Corona virüsü dolayısıyla okullar tatil olacak mı?’ sorusuna yanıt vererek açıklık getirdi.

Bu açıklamaların ardından bir gelişme daha yaşandı ve okulların tatil edilme süreci hakkında son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda netlik kazanacağı açıklandı.

Peki, okullar tatil mi edilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Corona virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceği gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından değerlendirmesi devam ederken, vatandaşların araştırdığı okullar erken tatil olacak mı sorusunun yanıtıyla ilgili corona virüsü toplantısı sonrası peş peşe açıklamalar geldi.

CNNTürk muhabiri Duygu Ayaz Bayram son gelişmeleri paylaşarak, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek toplantıda belli olacak.’ ifadelerini kullandı.

Peki, okullar tatil mi? Türkiye genelinde okullar tatil edildi mi? İşte, o konu hakkında yapılan açıklamalar…

Ara tatil erken mi yapılacak ve okullar tatil mi olacak soruları ile Corona virüsü dolayısıyla ara tatilin erken tarihe çekilip çekilmeyeceği ya da tatil süresinin uzatılma durumu hakkında detayları öğrenmek isteyen öğrenciler, detayları araştırmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un değerlendirme sürecini tamamlamasının ardından karara bağlanacak olan okulların tatil olup olmama kararı, kısa süre içerisinde netlik kazanacak.

OKULLAR ERKEN TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından değerlendirmesi süren ve vatandaşların araştırdığı okullar erken tatil olacak mı sorusu, öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Corona virüsü vakasının Türkiye’de de görülmesinin ardından ara tatilin erkene çekilmesi değerlendirmesini yapan Milli Eğitim Bakanlığı, kararını kısa sürede açıklayacak.

CNNTürk muhabiri Duygu Ayaz Bayram okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili bilgiler paylaştı. Bütün öğrenci velilerin merakla beklediği tatil kararıyla ilgili olarak son gelişmeleri aktaran Bayram, ‘MEB merkez binasında okullarda uygulanacak corona virüs önlemleri ile ilgili toplantı yapıldı. Okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili nihai karar ise yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek toplantıda belli olacak’ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada konu hakkında alınan kararı bildirdi. Okulların tatili konusunun toplantının gündeminde yer almadığını ifade eden Koca, “Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir milletvekilinin “Okullarda nisan ayında bir haftalık tatilin iki hafta yapılacağıyla ilgili sosyal medyada paylaşımlar var. Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?” sorusu üzerine de “Milli Eğitimle ilgili biz zaten önümüzdeki günlerde görüşmüş olacağız. Orada tartışmış oluruz.” dedi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI:
Okulların tatil edilmesi konusu bugün gündemimizde olmadı. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Şu an bir şey söylemem doğru olmaz. Burada salgının seyri de belirler. Bir gelişme olursa zaten sizinle paylaşırız..dedi
Detaylar için sonraki sayfaya tıklayınız…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitim sürecinin planlanması konusunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerin devam ettiğini bildirdi.

Selçuk, Twitter hesabından okullardaki eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Selçuk, paylaşımında “Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nisan ayında yapılması planlanan ara tatilin, 6-10 Nisan tarihlerinde yapılması planlanıyordu. Eğer, tatilin iki haftaya uzatılması gündeme gelir ve onaylanırsa tatil toplam 14 gün sürecek.

Tatil süresi 14 gün olur ve tarih erkene çekilmezse tatil 6-19 Nisan tarih aralığında gerçekleşecek.

Önümüzdeki aylarda öğrenciler kaç gün tatil yapacak

Önümüzdeki aylarda öğrenciler kaç gün tatil yapacak?

Öğrenciler, 23 Nisan Perşembe, 1 Mayıs Cuma, 19 Mayıs Salı günü de tatil yapacak. 25-26 Mayıs tarihleri de bayram dolayısıyla tatil olarak kullanılacak.

Okullar ve Üniversiteler tatil olacak mı?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin