Öğretmenlik anıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ”Öğretmenlik anıları söyleşisi” etkinliği düzenlendi.

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Konferans Salonunda, Vali Bilal Şentürk’ün katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Müdür Yardımcıları ile Okul Müdürlerinin yanı sıra öğretmenler, türküler eşliğinde kendilerinin yaşadıkları anılarını anlattı.

Öğrencisi iken yıllar sonra birlikte öğretmenlik yaptıkları öğretmenleriyle yaşadıklarının yanı sıra öğrencilerle yaşadıkları diyalogların anlatıldığı etkinlikte, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Öğretmenleriyle ve kaymakamlık stajı döneminde yaşadığı anıları anlatan Vali Şentürk, ”İşimizi de yapsak bir taraftan bizlerde öğrenciyiz. Eğitimcilikte veya başka bir görevde olsa esas olan ‘öz’dür. Vazgeçebileceğimiz bir insanımız yok. Farklı bölgelerde veya köylerde ne zor şartlar altında eğitimcilik yaptığınızı anılarınız anlatıyor. Milletimizin gücü dayanıklılığından geliyor. Zor şartlara adaptasyondan geliyor. Her türlü şarta çok rahat adapte olabiliyoruz. Aslında bu özelliğimizi yitirmemiz lazım bizim. Bizi ayakta tutan bu. Dayanıklılık gücümüzü koruduğumuz sürece hiç kimse bizi yıkamaz. Birbirimizi sevmeliyiz. Yükümüzü paylaşmak durumundayız. Eğitim özel ve önemli konu. İstiyoruz ki, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız başrol pozisyonunda olsun. Yönlendiren olsun yönlendirilen olsun istemiyoruz. Bunu yapacak olanlar bizleriz. Amacımız, donanımlı nesil ve iyi insan yetiştirmek.” dedi.

Öğretmenlik anıları
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin