Niyazi Güner Güven Tazeledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİYAZİ BAŞKAN YENİDEN…

Vatan Partisi 7.Olağan İl Kongresine giderken Niyazi Güner yeniden güven tazeledi.

Vatan Partisi İl Başkanlığı binasında gerçekleşen kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, divan başkanlığına Nadir Erol getirildi.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç’inde katılım sağladı kongre; faaliyet raporunun okunması ve oylanması, bütçenin okunması ve oylanması ile devam ederken ardından seçim gerçekleştirildi.

 

“Atatürk’ün dediği gibi iç cephe önemlidir”

Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç Kongrede yaptığı konuşmada;

“Eskiden sadece Türkiye’de değil dünyanın bir çok yerinde iktidarları, hükümetleri Amerika belirliyordu. Artık Amerika’nın bu şansı kalmamıştır. Türkiye’de de Amerika’nın iktidarları belirlediği dönemler artık bitmiştir. Emperyalizmle bu kadar yoğun bir şekilde ülkemizin karşı karşıya kaldığı bir dönem olmamıştır. Dünyada yapılan araştırmalarda Amerikan karşıtlığının yüzde 85 gibi en yüksek seviyede olduğu yerdir. İran’dan bile.. İran’da da aynı anket çalışmalarını yapıyorlar. Amerikan karşıtlığı orada yüzde 65 çıkıyor. Türkiye’de yüzde 85. Yani Türkiye’de artık bölünme tehlikesi, özerk bölgeler kurma tehlikesi ordumuzun, polisimizin, silahlı güçlerimizle ortadan kalkmış, bitmiştir. Ama ekonomik bakımdan fırtınalı bir döneme giriyoruz. Emperyalizmin artık silahla, iktidarı değiştirme şansı kalmadı. Türkiye’de esasında 15 Temmuz’da bunu denedi. Ama sonuç olarak yıllardan beri Türk devletine yerleşti, radyosu tasviye edildi. Amerika’nın mağlubiyetiyle Ama ekonomik bakımdan dünya finansının merkezinde olması nedeniyle ekonomik bakımdan çökertmeye çalışıyor. Trump’ta Türkiye’yi o yönden tehdit ediyor. Bizim borçlanma ekonomisinden çıkıp artık ritim ekonomisine geçmemiz gerekiyor. Üretim yapak tasarruf yapmak demektir. Toplum zorlukları ancak paylaşarak atlatabilir. Onun için Atatürk’ün dediği gibi iç cephe önemlidir. Halkın çok farklı kesimlerini birleştirecek bir hükümet zorunludur. Ak Parti’de tek balşına bunun altından kalkamamaktadır. O yüzden Türkiye’nin tüm milli güçlerinin bir araya geldiği bir milli hükümetle zorluklar,ı fedakarlıkları ve yaratılan geliri eşit bir şekilde paylaştıracak hükümete ihtiyaç vardır.” Dedi.

“Vatan Partisi olarak biz ‘Üretim Devrimi’ diyoruz”

Vatan Partisi İl Başkanı Niyazi Güner ise konuşmasında;

“Bu kongre tarihi sürecin başladığı bir dönem itibariyle çok önemlidir.Bugün, Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken,vatan savaşı veriyor.Vatan savaşında Türk Milleti,Türk Ordusu ile beraber bir başarı kazanmıştır.Emperyalizmin gelinen noktada beli kırılmıştır.Suriye’nin kuzeyinde,Irak’ın kuzeyinde ve bizim Güneydoğumuzda ABD’nin ‘kara gücüm’ dediği PKK hendeklere gömülmüştür.Bir Türk Milletinin başarısıdır.

 

Artık şunu anlamalıyız,Atlantik’ten Türkiye kopmuştur.Atlantik’e artık baş kaldırmaktadır. İlişkilerini koparma noktasına gelmiştir. Asyada’ki yerini almaktadır.Bunu da nereden tespit ediyoruz? Soçi Mutabakatından görüyoruz.Rusya ile İran ile Türkiye birlikte olarak Asya’da Türkiye’nin konumu dikkate alınarak yeni bir coğrafyada yaşama stratejisi belirliyor.Yani,Rusya ile İran bizim stratejik müttefikimiz oldu.Artık yükselen değer Asya’dır.

 

Ama bu başarı gerçekten 60-70 yıldır insanlığa zulmeden Amerika’ya karşı büyük bir zaferdir. Yani önümüzdeki süreçte devrim gerçekleşecek demektir. Fakat bunun ekonomik ayağını kuramazsak yarın aynı sıkıntıları bir kez daha yaşayacaktır. Bundan sonraki iktidarlar üretim devrimini,yani ekonomik kalkınmamızı sağlamak zorundadır.Dış borçlardan kurtulmak zorundadır.Buz zamana kadar bize dayatılan borçlanma ekonomisinden kurtulmaz zorundadır.

Dolayısıyla Vatan Partisi olarak biz ‘Üretim Devrimi’ diyoruz. Bugün itibari ile Türkiye’de Nevşehir’de Adana’da, Mersin’de ve Denizli de olmak üzere 4 üretim kurultayı düzenledik Vatan Partisi olarak.Çünkü önümüzdeki ekonomik sıkıntı topyekun milletin seferberliği ile aşılacaktır.

Üretim,teknoloji,dayanışma Asya’da yükseliyor.Mustafa Kemal Atatürk’ten öğreniyoruz.Diyordu Ki Atatürk, ‘Biz Asya bir milletiz’ Yani Nazım Hikmet’in dediği gibi; ‘Uzak Asya’dan gelip bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim’ biz Ayalıyız arkadaşlar.Batı’nın bize dayattığı bölünme,parçalanma,yalnızlaşma kabul edilemez.Çin ile Rusya ile İran ile Türk Cumhuriyetleriyle,Azerbaycan ile Irak ile Suriye ile biz bir olmak zorundayız. Coğrafyamızın yasası bu.Vatan Partisi bunu gerçekleştirmek için bugün büyük bir güç sarf ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Ardından gerçekleşen seçimlerde Vatan Partisi’nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Başkan Niyazi Güner ,Yönetim Kurulu: Sezai Cıvgın, Feridun Aynur, Ahmet Boduroğlu, Eren Güngör, Orhan Kiraz, Feyzi Köse, Fatma Güner.

 

Niyazi Güner Güven Tazeledi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin