Necla Hanım Konağı Üniversiteye Tahsis Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi, ilçenin gözde konaklarından biri olan Necla Hanım Konağı’nı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne tahsis etti.

Konak, Osmaneli Meslek Yüksekokulunun Aşçılık Programı için uygulama mutfağı olarak hizmet verecek. Üniversitenin uygulama alanı ihtiyacını karşılayacak ve ilçenin turizm potansiyeline katkı sağlayacak tahsisin protokolü, 06.03.2019 tarihinde BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından imzalandı.

 

Osmaneli’de turizminin gelişmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Münür Şahin, restorasyonu devam eden 50 konakta çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, ilçenin 2019 Haziran sonu itibarıyla 250 yatak kapasitesine ulaşacağını ifade etti. Turizmin gelişmesiyle birlikte ilçede ciddi bir aşçı ihtiyacının ortaya çıkacağını belirten Şahin, imzaladıkları protokolün bu ihtiyacının kaşılanmasını sağlayacağını söyledi. Osmaneli MYO Aşçılık Bölümünden mezun olan öğrencilerin iş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacakları da sözlerine ekleyen Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkür etti.

 

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ise, ilçenin aşçılık alanındaki ihtiyacını öğrenmelerinin ardından bir yıl önce aşçılık programının açılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını ve kadro oluşumunu sağladıklarını söyledi. Önümüzdeki Nisan ayında, öğrenci almak için YÖK’e başvuru yapacaklarını belirten Taş, bir aksilik olmazsa Eylül ayından itibaren aşçılık programının öğrenci alarak hizmete girmiş olacağı müjdesini verdi. Osmaneli’de Aşçılık programının yanı sıra Makine ve Tıbbi Dokümantasyon programları için de başvuru yapacaklarını belirten Rektör Taş, her şeyin istedikleri gibi gitmesi durumunda Eylül ayında Osmaneli’ne 3 programda öğrenci getireceklerini ifade etti.

 

İmzaladıkları protokolle Osmaneli’nin güzide konaklarından birinin öğrenciler tarafından uygulama alanı olarak kullanılacağını belirten Rektör Taş, verdikleri destek nedeniyle Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e teşekkür etti.

Necla Hanım Konağı Üniversiteye Tahsis Edildi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin