MUSTAFA KEMAL’İN ESGERİYEM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazımın başlığı “MUSTAFA KEMAL’İN ESGERİYEM” Azerbeycan eski Cumhurbaşkanı merhum Ebulfez Elçibey’e ait.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.Taner Bilgili hocamızın yazdığı kitabı okudum.

Sağolsun Taner hocam yazdığı kitabı imzalayarak bana hediye etti. Kitabın adı ”   BİR TÜRK  BEYİ EBULFEZ ELÇİBEY”

Kitabında Azerbeycan halkının bağımsızlığı için yıllarca mücadele etmiş, hapis yatmış, işkenceler çekmiş büyük bir ATATÜRK hayranı olan Ebulfez Elçibey’in hayatını konu alan Bilgin hoca’yı öncelikle böyle bir eseri kaleme aldığı için tebrik ediyorum.

Elçibey Azerbeycan’ın bağımsızlığını ilan etmesinde önemli bir rol oynamış, halkının refahı ve mutluluğu için çok büyük mücadeleler vermiş bir Türk..

 

ÖRNEK ALDIĞI İSİM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Azarbeycan’ın bağımsızlığını ilan ettiğinde örnek aldığı isim ise Mustafa Kemal ATATÜRK…

Yakasında ATATÜRK rozetiyle gezen, hatta Rusya KGB ajanları tarafından göz altına alındığında rozetinin el konulmasından çok büyük bir üzüntü duyan Elçibey dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile yaptığı bir görüşmede ve daha sonralarında her fırsatta “MUSTAFA KEMAL’İN ESGERİYİM” Dediğini de adı geçen bu kitaptan öğrenmiş bulunuyoruz.

ÇIRPINIRDI KARADENİZ BAKIP TÜRK’ÜN BAYRAĞINA TÜRKÜSÜNDE AĞLAMIŞ!…

Yine Elbulfez Elçibey’in Türkiye ziyareti kapsamında katıldığı bir etkinlikte “Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk’ün Bayrağına” adlı Türküyü dinlediğinde gözyaşlarını tutamayarak ağladığını da bu kitaptan öğrenmiş olduk.

Taner hocamızın Azerbeycan’ın bağımsızlığını ve Elçibey’in bu aşamalarda verdiği mücadeleyi, akabinde Türkiye ile olan Ekonomik ve Askeri işbirliği ilişkilerini ve daha fazlasını öğrenmemiz için yazdığı kitabını herkesin okumasını öneririm.

Bilecik Türk Ocakları Başkanlığını görevini de yürüten Doç.Dr.Taner Bilgin hocamızın tekrar emeklerine sağlık diyor, başarılar diliyorum.

HOŞÇAKALIN

MUSTAFA KEMAL’İN ESGERİYEM
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin