MUHTAR YAŞAR YEYEN; “KÖYLÜLERİMİZ İSTEMİYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik merkeze bağlı Selöz Köyü Muhtarı  Yaşar Yeyen, yeni mezarlık yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin mevcut şehir mezarlığının işlevini yitirdiğini belirterek yeni mezarlık yeri olarak Selöz köyü civarlarında belirlendiğini aktarmıştı.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Selöz Köyü Muhtarı  Yaşar Yeyen, köylülerinin adı geçen yere mezarlık yapılmasına karşı olduklarını belirtti.

Muhtar Yeğen açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“KURTULUŞ SAVAŞINDAN KALMA MEVZİLER VAR”

Yeni mezarlık yeri olarak köyümüzün yakınlarında bir yer tespit edildiğini basından takip ettik. İl Özel idaresi burasını yıllar önce fidanlık olarak tahsis etti ve burada şu anda badem ağaçları yetişmiş durumda. Yine adı geçen yerde halen Kurtuluş savaşından kalma mevziler mevcut. Atalarımızın verdiği kurtuluş mücadelesinin hatıralarını mezar yapmak onların kemiklerini sızlatır ve ecdadımıza kötülük yapmış oluruz.

“KAYALIK, BİR BÖLGE”

Yine adı geçen bölge bildiğiniz gibi okullar bölgesi. Düşünsenize bir kere, öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bir yerden cenazelerin geçmesi hiç de hoş bir durum olmayacak.Zaten mezarlık olarak düşünülen yer kayalık, taşlık bir bölge. İleride mezar kazmada büyük sıkıntılar yaşanacak bir yer.

“KIŞIN ZAHMET ÇEKERLER”

Diyelim ki burası mezarlık yapıldı. Özelikle bu bölge kış aylarında çok kar, buz yapan bir bölgemiz. Olası böyle bir durumda cenaze yakınları çok zahmetler çekerler.

“YENİ HASTANENİN YANI”

Köylülerimiz ve ben de burasının mezarlık yapılmasını istemiyoruz. Gerekçelerimiz gayet açık. Yeni yapılan hastanenin yanında mevcut mezarlık var. O mezarlığın uzantısı mezarlık olarak kullanılabilir. Ulaşım aksının içinde bir yer burası.  Yine bildiğim kadarıyla geçmiş yıllarda  yeni otogar taraflarında  mezarlık yeri çalışmalarının yapıldığını duymuştuk. Burasının da tekrar araştırılıp değerlendirilmesini istiyoruz. Buradan Milletvekillerimize, sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis üyelerimize sesleniyoruz. Biz Selöz köylüleri olarak  bu güzelim yerin mezarlık olarak yapılmasına karşıyız.

“HUKUKİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Tepede, havadar güzelim yerin başka amaçla kullanılması daha uygun olur. Burası ayrıca doğal yaşam alanı.Zaten gerekli mercilere dilekçelerimizi de verdik görüşmelerimiz de devam ediyor. Gerekirse hukuki yollardan da sonuna kadar mücadelemize de sürdüreceğiz.

MUHTAR YAŞAR YEYEN; “KÖYLÜLERİMİZ İSTEMİYOR”
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Necmettin eraslan

Bencede uygun bir yer değil. Oraya kışın çıkılmaz.biraz daha düşünmek lazım. Daha uygun biryer bulunabilir.

Selözlü bey

Bunca köylü ve bunca buraya yapılmasına karşı çıkan insan varken , ısrarla oraya yapacağız diye diretilmez inşallah , insanlar ve insanların düşüncelerini önemserler diye ümit ediyoruz.

CEBECİ

ERKEK KREDİ YURTLARIN ORASI EDEBALİ TÜRBESİNİN KARŞI TARAFI OLABİLİR

Bizi Takip Edin