“MUHTAR 8 YILDIR İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Merkeze bağlı İlyasbey köyü Muhtarı Cavit Bayhan 8 yıldır işin ucunu bırakmıyor.

Köylerine kapalı sistem sulama kanalı yapılması için müracaatta bulunan Muhtar Bayhan mücadelesini hiç yılmadan sürdürüyor.Kendi cazibesiyle saniyede 80 Metreküp debiye sahip yeraltı su kaynağının bulunduğunu belirten Muhtar Cavit Bayhan 1500 dönüm sulama kapasiteli projenin hazır olduğunu ancak herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti.

 

DSİ 33. Bölge Müdürlüğüne tekrar dilekçe ile müracaatta bulunan İlyasbey köyü muhtarı Cavit Bayhan dilekçesinde; ” köyümüzün sınırları içerisinden çıkmakta olan saniyede 80 Metreküp debiye ait yeraltı su kaynağı zamanında yapılan açık kanal sulama sisteminin tahrip olmasından dolayı boşa akmaktadır.

 

Bu sebepten dolayı 10 yıl önce Özel İdare tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 1500 dönüm sulama kapasiteli proje hazırlanmıştır.Fakat ödenek sıkıntısından dolayı faaliyete geçmemiştir.

Belirtilen hususlar neticesinde köyümüz kullanımına sunulmak üzere kapalı sistem sulama talebimizin incelenerek yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

 

Diğer yandan muhtar Cavit Bayhan adı geçen sulama sisteminin hayata geçirildiği takdirde köye dönüşlerin çok hızlı yaşanacağını, köylerinin merkeze 12 KM. olduğunu, eskiden Nahiye olan bu tarihi köyün yeniden canlanması için bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de vurgulayarak yetkililerden çözüm beklediğini söyledi.

 

“MUHTAR 8 YILDIR İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Sedat

Keşke köyün ulaşabileceği bir siyasetçi milletvekili vs falan olsaydı muhtarın çalışmaları belki sonuç verirdi.

Bizi Takip Edin