Müftü Erhun: “3 aylar geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkândır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, 3 aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, 3 Şubat 2022 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib Kandilinin idrak edileceğini belirten Müftü Erhun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

İslam âlemi olarak, her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olan, bizlere gelen ve halkımız arasında “üç aylar” diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. 3 Şubat 2022 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir.

Üç Aylar, kamerî aylardan Recep, Şâban ve Ramazan aylarıdır. Bu mübarek aylardan birincisi olan Receb’in manevi değerine, Kur’an-ı Kerim’de: “Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısına göre ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylarıdır. Bu, dosdoğru bir nizamdır. Öyleyse o aylar içinde kendinize yazık etmeyin.” (Tevbe, 36)  ayet-i kerimesinde ve sevgili Peygamberimiz ‘in; “Recep Allah’ın ayı, Şâban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” hadis-i şeriflerinde işaret buyurulmuştur

Dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen Regaib ise geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Recep ayı girdiğinde; “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regâib gecesi, bizlere, tüm rağbetimizi Rabbimize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair, duygu, düşünce, tutku ve isteklerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir.

Üç Aylar geçmişin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkândır. Hayatımızda adeta otokontrol sisteminin kurulmasına vesile olan bereketli Üç Aylar ve kandiller, dünyevî meşguliyetlerimizden sıyrılıp, yaratılış gayemizi düşünmemiz; yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemiz için son derece kıymetli fırsatlardır.

Yaşadığımız bu kutlu zamanları, birlikte yaşama sevincimizi tazelemesine ve kardeşliğimizi daha güçlü hale getirmesine vesile kılmaya çabalamalıyız. Kalplerimizi buluşturmaya, gönüllerimizi birleştirmeye engel olan kin, nefret, nifak, fitne, fesat, haset ve ön yargılardan arınarak rahmet ve muhabbete vesile olan duygu ve düşüncelerin yaygınlaşmasına ve hayatımızı güzelleştirmesine imkân vermeliyiz.

Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayatımızdan çıkarmalıyız. Hayırlı ve yararlı işlerle iyiliklerimizi artırmalı, bizi biz yapan değerlerimizi kuşanarak gönül dünyamızı ve sosyal hayatımızı yeniden inşa etmeliyiz.

Kıymetli Hemşerilerim!

Geliniz, bu gece kendimizi, insanın kalbini karartan her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, kalbimiz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, gönlümüz feraha kavuşsun. Benliğimizi ilahi rahmetten uzaklaştıran bencillikten ve kıskançlıktan kurtaralım ki, ruhumuz kemale ersin. İmanımız sahih ve amelimiz salih olsun ki, kurtuluşa erelim. Kendimizi nifaktan, hasetten, kinden, nefretten, ayrımcılıktan uzaklaştıralım ki, O’nun lütfuyla kardeş olalım. Allah’ın bize verdiği nimetleri zaaflarımızın kurbanı yapmayalım ki, Allah’a daha yakın olalım. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece O’na olsun ki, her gecemiz Regaib olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Bilecikli siz hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Üç Aylarını ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Müftü Erhun: “3 aylar geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkândır”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin