Mimar ve Mühendis başkanlar işi ciddiye aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremler sonrası Bilecik’teki binaların da sağlamlığı tartışılmaya başlandı. Bu noktada Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Mimar Melek Mızrak Subaşı ile Bozüyük Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Talat Bakkalcıoğlu kentteki deprem olasılığına ilişkin yapılacaklar hakkında bilgiler verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün geçtiğimiz gün Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı ile Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu’nu yanına alarak yaptığı basın açıklamasında deprem bölgesinde yaşanan koordinasyon eksikliğine dikkat çekmiş ve AFAD ile Kızılay’a ilişkin ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Basın açıklaması sonrası Subaşı ile Bakkalcıoğlu’na  yönelik soru soran Gazeteci Erhan Toka; “Göreve geldiğinizden bu güne kadar ve özellikle son depremden bugüne kadar imar konularında ne gibi çalışmalar yaptınız veya yapmayı düşünüyorsunuz” soruna cevap verdiler.

BAKKALCIOĞLU;”BİNA GİRİŞLERİNE ISLAK İMZALI KİMLİK KOYACAĞIZ”

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu bu soruya ilişkin bundan sonra yapılacak olan binaların tüm katlarının videolarının çekilip Belediye dosyasına konulacağını, beton numunelerinin mikser içi harici döküm yerlerinden de alınacağını ve ayrıca tüm binaların girişlerine ıslak imzalı kimlik koyulacağını aktardı.

SUBAŞI;” ODA İLE PROTOKOL YAPACAĞIZ”

Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı ise, ilk olarak Mimar ve Mühendisler Odası ile bir protokol yapacaklarını söylerken, Bilecik’teki tüm binaların ayrı bir şekilde envanterinin çıkartılacağını ve ayrıca tek tek binaların kolanlarının incelemesinin yapılacağını aktardı.

Başkan Vekili Subaşı diğer yandan Bilecik’te 1.700 tane yapının da İmar Affı’ndan yararlanmış olduğunu belirtti.

Mimar ve Mühendis başkanlar işi ciddiye aldı
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ertuğrul Beler

Bu işleri halletmenin başlangıcı halkın bu işe duyarlı olması ile başlar.Dün akşam Bilecik Belediyesi nin organize ettiği jeolojik durum toplantısı görüntüleri beni üzmüştür.Zira halkın ilgisiz olduğu hiçbir konuyu halletmeniz mümkün değildir.Öncelikle bu konuyu psikolojik anlamda çözüme ulaştırmamız gerekiyor.kamu kuruluşları başta olmak üzere halkın ilgisini mutlaka bu konuya çekmemiz gerekir.

Bizi Takip Edin