Milletvekili Tüzün: “Semih Şahin’in cevap veremediği 11 soru”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, basın açıklaması düzenledi.

CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen “Değerlendirme toplantısı”nda konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün’e İl Başkanı M. Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İlçe Başkanları ile Partililer eşlik etti.

Bilecik Belediyesinde yaşanan olaylarla ilgili sessizliğini bozan Milletvekili Tüzün, gerçekleştirdikleri basın açıklamasında 2019 yerel seçimleri sonrası CHP Bilecik il örgütünün, ilçe, kadın ve gençlik kollarımının da bilgisi dahilinde olduğu ancak kamuoyunun bilmediği, perde arkasında yaşanan olayları anlatırken, Semih Şahin’e de 11 adet soru sordu.

Semih Şahin partinin aldığı kararlara hiç saygı duymadığı ve üstüne alınmadığını vurgulayan Milletvekili Tüzün, ” Bu adamı ben getirdim ve siyaseten bedelini ben ödeyeceğim demedi ve yönetim kurullarımızı suçlamaya kalktı.” diyerek sorularında şu ifadelere yer verdi:

1. Danışmanın Selçuk Erdağı ile ilgili yapılan şikayetlerde; şikayetçinin adı, soyadı, adresi ve imzası bulunan ve Rüşvet Talebi içeren şikayet dilekçeleri için neden suç duyurusunda bulunmadın?

2. Bilecik’teki esnaf ve müteahhitlerin Rumeli Denetim Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. isimli İstanbul’da yer alan firmaya Mali Danışmanlık Hizmet Bedeli adı altında neden para yatırttın? CHP Örgütümüzün ve Yiyecek Odası Başkanının yazılı ve sözlü uyarılarına rağmen neden bu firmaya para yatırtmaya devam ettin?

3. 14.05.2020 tarihinde Parti Binamızda yapılan toplantıda tutanak altına alınan Kayı A.Ş.’nin hesaplarını Belediye Meclis Üyelerimizin belirlediği Bağımsız Denetim Şirketi tarafından denetlenmesi kararını neden yerine getirmedin?

4. 14.05.2020 tarihinde Parti Binamızda yapılan toplantıda alınan karar gereğince 15 gün içerisinde şikayetlerin ve isteklerin yerine getireceğine ve bilgilendirme yapacağım demene rağmen neden bu iddaalara cevap veremedin?

5. Yine 14.05.2020 tarihinde yapılan toplantıda alınan karara göre Belediye Meclis Üyelerimizin Selçuk Erdağı’nın görevden alınma talebini neden yerine getirmedin?

6. Bilecik kamuoyu tarafından Elmas Çay Bahçesi olarak bilinen iş merkezinin iş yeri, dükkan ve ofis olarak ayrı ayrı satılmasının Belediye’ye çok daha yüksek rakamlar kazandıracağı aşikar iken tarafına örgütten yapılan tüm uyarılara rağmen neden bir bütün olarak satma gereği duydun?

7. 2021 Haziran ayında yani Elmas Çay Bahçesi satışından sonra 29.07.2021 tarihli 24/290 yevmiye numaralı 596987911 hisse nolu Bodrum Turgut Reis’deki yaklaşık 6 Milyon TL değerinde olan Villayı nasıl satın aldın?

8. Belediye Meclisi toplantısında yapmış olduğun açıklamada “Benim bir dikili ağacım yok, Belediye Başkanlığım bittiğinde de olmayacak” demene rağmen Bilecik’teki ve Bodrum’daki Villaları ve lüks otomobili nasıl satın aldın?

9. 23.12.2020 tarihinde dönemin Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın oğlu Ege Erdağı ve yine aynı dönemde Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Söğüt’ün amcası İrfan Söğüt’ün satın aldıkları 256/37 parselde bulunan ve 19.021 m2’lik tarlayı neden imar değişikliği yaparak çok katlı ticari konut alanı olarak çevirdin?

10. Pelitözü mevkiinde toplam 525 hektarlık alanda imar planı değişikliği yaptınız. 267/46 parsel ve 8547 m2 olan ve ailenize ait olan tarlayı neden imar planı değişikliği yaparak bu alanda bulunan tek akaryakıt istasyonu haline getirdin?

11. Bilecik Öykü Sitesinde oturduğun evi kardeşim aldı dedin. Madem kardeşinin durumu bu kadar iyidi, seçim kampanyası döneminde neden bir araç bile temin edemedi ve sen Şişli Belediyesinden kiralık araç ile çalışmalarını sürdürdün? Kardeşinin son 5 yıllık gelirini Bilecik kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musun?

Diğer yandan Tüzün, açıklamasının devamında tüm siyaset yapanlara ithafen, “Eğer haram yolunda siyaset yaparsanız siyaset size haram olur.” diyerek sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABERLER:

Milletvekili Tüzün: “Semih Şahin’in cevap veremediği 11 soru”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin