Metristepe’den Söğüt’e doğa yürüyüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt Kaymakamlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğinde Metristepe’den Söğüt ilçesine yaklaşık 10 kilometrelik belirlenen rotada doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bilecik’i eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, turizmden ekonomiye her alanda daha iyi noktaya taşımak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Vali Şentürk, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile birlikte hafta sonlarında ilin farklı noktalarında doğa yürüyüşüyle, hem doğal güzellikleri ortaya çıkarmak hem turizme katmak hem hareket hem de spor yaparak, tanımaya ve tanıtmaya devam ediyor.

Metristepe Anıtı’ndan başlayan yürüyüşe, Vali Bilal Şentürk, Kaymakam Murat Öztürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, TSO üyeleri, üniversiteli öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Zorlu parkurların da bulunduğu yaklaşık 10 kilometrelik güzergahın ardından Söğüt’te tamamlanan yürüyüşte Vali Şentürk ve beraberindekiler, Hankaya mevkisindeki mesire alanı ile geçmiş yıllarda İpekböcekliği üretiminde faaliyet gösteren ve şuan atıl durumda bulunan tesislerde incelemede bulundu.

Belirlenen rota güzergahları üzerinde bulunan köylerde vatandaşlarla da sohbet imkanı bulan Vali Şentürk, ”Hafta sonları köylerimizi ve ovalarımızı dolaşıyoruz. Böylece doğal imkan ve kabiliyetlerimizi daha yakınen takip edebilme fırsatı buluyoruz. Her köyümüzün ayrı bir güzelliği, ayrı bir zenginliği var. Bilecik, doğa yönünden de büyük bir zenginliğe sahip. Dolaştığımız coğrafyada zengin bitki örtülerini görmek mümkün. Burada doğanın güzelliklerini keşfetmenin yanında hem spor yapıyoruz hem de çevreyi tanıma fırsatı buluyoruz.” dedi.

Metristepe’den Söğüt’e doğa yürüyüşü
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin