MESS Grup Toplu İş Sözleşmesine Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik ve ilçelerinde Türk Metal Sendikası üyeleri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) grup toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlıkla ilgili protesto düzenledi.

Bilecik’ Merkez Tevfikbey Caddesi üzerindeki Belediye Çay Bahçesi önünde toplanan sendika üyeleri, ellerindeki pankartlarla, MESS grup toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlığa tepki göstererek, slogan attı.

Burada basın açıklamasında bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, metal işçilerinin verilen mücadelesinin bir aşamasını hem kendileriyle hem de kamuoyuyla paylaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, ”Metal işçilerinin mücadelesi 1970’li yıllardan başlamıştır. 1970’li yıllardaki grevler, o dönem bütün iş konularına örnek olmuştur. Sendika olarak gördük ki, artık bu düzen değişmeli, bu sözleşmedeki bu anlayış her açıdan bir adım geri götürüyor.” dedi.

 

Öte yandan Bozüyük ilçesinde Cumhuriyet Meydanında, Osmaneli ilçesinde de kapalı pazarda bir araya gelen sendika üyeleri, slogan atarak, uyuşmazlığı protesto etti. Ayrıca Bozüyük ilçesinde sendika üyelerine helva dağıtıldı.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamalarının ardından gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.

 
MESS Grup Toplu İş Sözleşmesine Tepkiler
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin