Matematikçiler Bir Araya Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Lüksemburg Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve Türk Matematik Derneği’nin desteklediği “International Autumn School on Computational Number Theory” (Hesaplamalı Sayılar Teorisi Uluslararası Güz Okulu) isimli araştırma okulu, 30 Ekim 2017 Pazartesi günü İzmir’de başladı.

5 gün sürecek etkinlikte Fransa’nın Bordeaux Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Henri Cohen, Güney Afrika’nın Witwatersrand Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Florian Luca ve Polonya’nın Poznan Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bartosz Naskrecki hesaplamalı sayılar teorisi alanında ders verecek ve katılımcılar bilgisayarda yapacakları alıştırma etkinliğiyle Pari/GP ve Sage hesaplama yazılımlarında öğrendikleri yeni bilgileri pekiştirecekler.

 

 

Etkinliğe Hollanda ve İran’dan gelen katılımcıların yanı sıra, 20’den fazla üniversiteden toplam 60 araştırmacı katılıyor. Düzenleme komitesi üyesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlker İnam, etkinliğin gerçekleşmesinde katkıları olan kurumlara ve Türk Matematik Derneği’ne teşekkür ederek, verimli bir etkinlik olmasını diledi.

Matematikçiler Bir Araya Geldi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin