LİSEDEN HEM VELİSİ, HEM ÖĞRETMENİ, İL BAŞKANI METİN YAŞAR’IN ELİNİ ÖPTÜ!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Belediye Başkanlığı aday adaylığı tanıtımı yapıldı. Yapılan basın toplantısında ilk konuşmayı CHP İl başkanı M. Metin Yaşar yaptı.

Yaşar konuşmasında yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylığı sürecinin başladığını anlatarak bu anlamda ilk başvuruda bulunan Hüseyin Korkman’a başarılar dileyerek;” Allah Utandırmasın” dedi.

 

İL BAŞKANI M.METİN YAŞAR:” ALLAH UTANDIRMASIN”
İl başkanı M. Metin Yaşar çok sevdiği öğrencisi, köylüsü, partili Hüseyin Korkman’ı tebrik ederek çıktığı bu yolda da kendisini örgüt olarak destekleyeceklerini kaydetti. Yaşar ilk adaylık müracaatını Korkman’ın yaptığını belirterek aday belirleme yönteminin ise üye bazında ön seçimle yapılmasını doğru bulduklarını ifade etti.

 

CHP’ li Hüseyin Korkman Bilecik Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayarak  Nazım Hikmet’in şiirinden şu sözlerle konuşmasına başladı:

“BİR GENİŞ MERHABA DEMEK

SONRA BİTİRMEDEN SÖZLERİMİ YÜZÜMÜZE BAKIP

GÜLEREK KIRPMAK GÖZÜMÜ

BİZ NE MÜKEMMEL DOSTLARIZ Kİ

KELİMESİZ VE YAZISIZ ANLAŞAN

MERHABA DOSTLAR, MERHABA CÜMLETEN…”

 

 

Korkman yaptığı açıklamasın da; “Biliyorum bu memlekette uzunca zamandır çoğunluk değiliz. Ezilen, dövülen, öldürülen, haksızlığa ve şiddete uğrayan, işsiz kalan, yoksul ve yoksun kalan biziz ama uzunca zamandır çoğunluk değiliz.

 

Ve yine biliyorum, çoğunluk benzemek üstünedir, azınlık ise benzememek üzerine. Ve bir şey daha biliyorum ki, o da dünyayı hep azınlık olanların değiştirdiği ve değiştireceği gerçeği.

 

“ Özgürlükten Yana Olan Kocaman Bir Aileyiz”
Biz azınlıkta olan, her şeye rağmen umudunu koruyan, herkes için güzel bir yaşam isteyen, eşitlikten, adaletten ve özgürlükten yana olan kocaman bir aileyiz. Bu memleketin ve insanımızın hak etmediği kötü koşulları biz birlikte değiştireceğiz. Uzun bir zamandır ülkemiz ve bizler karanlık bir tünelin içindeyiz. Tünelin diğer ucunda ki ışığı görmek ve yakalamak için çırpınıyoruz. Bu karanlığı ve içimizi acıtan şeyleri tekrar tekrar anlatarak bizi umutsuzluğa sürüklemek istemiyorum.

 

“Nasıl Çözüm Üretebiliriz Bunu Konuşalım”
Ancak; Başta ülkemizin ekonomik ve politik sorunları, halkımızın geçim sıkıntısı, gençlerimizin eğitim sorunları gibi gerçekleri de ortaya koyarak, çok uzun bir sorunlar listesi yapabiliriz. Ama bunlarda çözüm odaklı düşüncemizi geciktireceğinden bu düşünceden de uzaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Yine bizler gayet iyi biliyoruz ki, bir tarafta başını alıp gitmiş utanç verici bir şaşa yaşanırken, bu şaşanın altında yoksulluk ve hatta açlıkla mücadele eden insanımız var. Bu hepimizin gayet iyi bildiği sorunları sıralayarak vakit kaybetmek yerine nasıl çözüm üretebiliriz bunu konuşalım istiyorum.

 

“Gönülden İnanıyorum”
Bu işe bence, siyaset yapma biçimimizi değiştirmekle başlayalım diyorum. Maalesef yıllardır muhalefette olmanın da etkisiyle, örgütler olarak çok hırpalandığımızı, örselendiğimizi bir biçimde kendi içimizdeki ilişkilerimizin bizleri yorduğunu ve yorulduğumuzu biliyorum. Ve öncelikli olarak kendi yaralarımızı sarmak ve birbirimize inanmakla bunun yapılabileceğine de inanıyorum.

 

Bu ülkeye ve insanımıza vaat ettiğimiz demokrasiyi, önce kendi içimizde eksiksiz ve tam olarak sağlamak zorundayız. Bunun da temeli yapacağımız yeni siyaset anlayışı ile olacaktır. Sahip olduğumuz ve olmaya devam edeceğimiz muazzam Atatürk İlke ve Devrimlerimiz, Cumhuriyet değerlerimiz, adalet ve ortak aklı kullanarak bunu başarabileceğimize gönülden inanıyorum.

 

‘’Herkes Önce Kendi Kapısının Önünü Süpürmeli’’
Önce yaşadığımız ilimizde bunu gerçekleştirmek için çalışmalıyız. İlimizin sorunlarını bilen, hızlı ve kalıcı çözüm üreten, Cumhuriyet Halk Partisine Özgü, Sosyal Demokrat bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmeliyiz.
Sevgili yol arkadaşlarım, sizden daha fazlasını yapabilmek adına, İlimize, hemşerilerimize hizmet etmek için, belediyecilik de biz de varız demek için Belediye Başkanlığı adaylığı için desteğinizi istiyorum. Hepinize buraya kadar gelerek bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Tüm aday adayı olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Okulda Hem Velisi, Hem Öğretmenliğini Yaptı”
Diğer yandan Korkman konuşmasının sonunda CHP İl Başkanı M. Metin Yaşar’a teşekkür ederek elini öptü. Aday adayı Hüseyin Korkman ortaokulu bitirdikten sonra Liseye başlamadığını, babasını İl başkanı Metin Yaşar’ın ikna ettiğini belirtti.Ticaret Lisesine kayıt olduğunda hem velisi, hem de öğretmeni olan Yaşar’ın partide de İl başkanlığını yaptığını kaydetti.Bu günlere gelmesinde öneli bir mihenk taşı olduğunu ve kendisine çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Korkman İl başkanı Metin Yaşar’ın elini öperek şükranlarını ifade etti.

TAYFUR ÜN’DEN, AV.FAİK AKARKARASU’YA KADAR ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

Korkman’ın basın toplantısına CHP Bilecik 18.Dönem Milletvekili Tayfur Ün, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, Milletvekili Adayı Av. Faik Akarkarasu, Söğüt İlçe Başkanı İsmet Tunca, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk, Kadın Kolları Üyeleri, Eskişehir ZAMANE İşletmesinin sahibi Ersin Canıtez ile Milletvekili Yaşar Tüzün’ün yeğeni Göktuğ Çelik ve çok sayıda partililer katıldı.

LİSEDEN HEM VELİSİ, HEM ÖĞRETMENİ, İL BAŞKANI METİN YAŞAR’IN ELİNİ ÖPTÜ!…
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin