Kurdukları Tesis ile Topraksız Tarıma Başladılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da inşaat işi ile uğraşan dört mühendis, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Geçitli Köyü’nde kurdukları tesis ile topraksız tarıma başladı.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Seralarda incelemelerde bulunan Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş genç girişimcilere Topraksız Tarım hakkında teknik bilgiler verirken şu açıklamalarda bulundu;

” Burada İstanbul da inşaat işi ile uğraşan dört mühendis arkadaşın doğaya ve tarıma olan aşklarıyla başlayan bir üretim hikâyesi görüyoruz. Başlangıçta Müdürlüğümüze geldiler ve böyle bir projeleri olduğundan bahsettiler. Bizlerde böyle genç ve girişimci arkadaşlarımıza her konuda destek olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Şu an 800.000,00 TL yatırım ile 3800 m2 alanlı Topraksız Tarım Serasında 78 bin marul fidesi ile üretime başladılar. Cocopeat ( Hindistan Cevizi torfu – Hindistan cevizini saran dış kabuk lifli yapı ) adı verilen bitki yetiştirme ortamında domates, marul, salatalık, nane, tere, roka, reyhan yetiştiriciliği yapacaklar.” dedi.

 

Yıllık ortalama 550.000 adet ürün üretmeyi hedeflediklerini belirten girişimciler İl Müdürü Yoldaş en başından bugüne ve bundan sonrada verecekleri destekler için çok teşekkür ettiklerini belirterek ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kurdukları Tesis ile Topraksız Tarıma Başladılar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin