KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA YOĞUN İLGİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Fiyatlar 1000-2000 TL Arası Değişiyor”

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Küçükbaş hayvanlara yoğun talep olduğu belirtildi.

İlimiz genelinde yaklaşık 4 bin Büyükbaş, 17 Bin civarında ise küçük baş hayvanın bulunduğunu aktaran yetkililer kurbanlık hayvan sıkıntısının yaşanmadığını kaydettiler.

Diğer yandan küçükbaş olarak nitelendirilen koç, kuzu ve keçilere ise yoğun talep olduğu ifade edildi. Bilecik merkez Yarhisar (İlyasbey) köyünde uzun yıllardır küçükbaş yetiştiriciliği yapan Osman Tanyıldız,  yaklaşan kurban bayramı öncesi talebin yoğun olduğunu aktardı.

OSMAN TANYILDIZ: “ ETİ DAHA LEZZETLİ OLUYOR”

Tanyıldız; “ Yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Bayrama kısa bir süre kalması nedeniyle talep oldukça yoğun. Ben ve benim gibi üreticilerin hayvanlarına her zaman talep oluyor. Çünkü biz fenni yem kullanmıyoruz. Hayvanlarımızı her gün meralarda otlatıyoruz. Dolayısıyla hayvanlarımız doğal besinlerle besleniyor ve eti daha lezzetli oluyor. Zaten bizim müşterilerimiz bunları bildikleri için her yıl kurbanlıklarını bizden alıyor “ diyerek bu yıl fiyatların da geçen yıllara göre daha yüksek olduğunu söyledi. Normal bir kurbanlık koçun fiyatının 1000 ile 2000 TL. arasında olduğunu belirten Osman Tanyıldız Kurban Bayramının şimdiden hayırlara vesile olmasını diledi.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA YOĞUN İLGİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin