KÜÇÜKELMALI TABİAT PARKI PROJEJİ 2020’DE BİTECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz 2018 yılında Doğa Koruma ve Milli parklar müdürlüğü tarafından Küçükelmalı Tabiat parkı için proje çalışması başlatılmış ve proje kabul edilmişti.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

8,5 milyon ihale bedeli olan proje ilaveleriyle birlikte yaklaşık 13 milyona bitirilip halkın hizmetine açılacak. 3 yıllık süresi olan projenin 2020 yılında kullanıma açılacağı öğrenildi.

 

Bu projede büyük emeği olan Bilecik Doğa Koruma ve Milli parklar müdürü Nezir Ayhan, Pazaryeri ilçesine gelerek önce İlçe Kaymakamı Oray Güven’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundu. Yapılan çalışmalardan bahseden Ayhan, daha sonra çalışmaları yerinde incelemek için Kaymakam Güven ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile birlikte Küçükelmalı göletine gittiler.

 

Doğa Koruma ve Milli parklar müdürü Ayhan, burada Kaymakam Güven ve Başkan Tekin’e yapılacak çalışmaları anlattı.

 

2020 yılında tamamen bitirilip Pazaryeri Belediyesine teslim edilecek tabiat parkında, Kır Lokantası, Büfe, Mescit, Çocuk Oyun Alanı, Spor alanı, Su Sporları, Kamp Karavan Alanı, Yaban Hayatı Gözetleme Kulesi, Balık İskelesi, Yürüyüş ve Bisiklet Yolları, Alt Yapı ve Fosseptik kuyusu, Kır Evleri, Su Deposu, Elektrik Trafoları, küçük büyük araç otoparkı gibi bir çok ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar olacak dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Haber11.com ‘a yaptığı açıklamada; “Güzel ilçemiz Pazaryeri’mizin her bir köşesi cennet gibi. Nereye baksak eşsiz doğal güzellikleri ile ünlü İlçemizin doğa turizminde adını duyuran yılda yaklaşık 50 bin misafir ağırlayan Küçükelmalı tabiat parkımızda doğa koruma ve Milli parklar müdürümüz sayın Nezir Ayhan ‘ın gayretleriyle ve Orman Bakanı müsteşar yardımcısı hemşerimiz sayın Mustafa Eldemir’in destekleri ile başlatılan ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacak bir çok projenin olduğu çalışmayı ilçe kaymakamımız sayın Oray Güven ile birlikte inceledik. Çalışmalar hızla devam ediyor ve inşallah 2020 yılında Yatırım tamamlanmış olacak. Bu yatırım ilçemize gelmesinde emeği geçenlere Sayın Mustafa Eldemire ve ilçemize değer veren turizm projelerimizde ve her alanda destek veren sayın valimiz Bilal Şentürk’e ilçemiz adına Şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

KÜÇÜKELMALI TABİAT PARKI PROJEJİ 2020’DE BİTECEK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin