Köyde Yoga ve Fitness ile Stres Atıyorlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Gölpazarı İlçesine bağlı Kurşunlu köyü bir ilke imza atarak mesire alanında bulunan aşıklar çeşmesi önünde Anti gravity, yoga, fitness ve zumba dansı gösterisi düzenlendi.

Antigravity Yoga ve Fitness Eğitmeni Nurşen Arar, yaptığı açıklamada, Kurşunlu köyünü seçmemizin sebebi, buradaki oksijenin, çam ormanının güzel havası, doğası, böcek sesleri, doğayla tamamen bütünleşmek amacıyla bu köyü tercih ettiklerini söyledi.

 

Buradaki insanların sıcak kanlığı bizleri gururlandırıyor ve onurlandırdıklarını anlatan Arar,şöyle konuştu:
“Anti gravity, yoga ve fitness yapmak gerçekten insanı zihnen, bedenen ve ruhen açılıp özgürleştiriyor, ve her anlamda çok güzel doğayla bütünleşmek. Anti gravity, yoga ve fitnessın temel de amacı sağlam bir omurga demek sağlam bir yaşam demek, ters duruşlarda spiderman duruşunda omurgamız açılıyor ve alması gerekli sıvıyı alıyor.Olması gereken genetik omurga uzunluğuna ulaşıyoruz.Kişi ölçülebilir şekilde ilk dersin sonunda boyu uzuyor.bu spor dalların içinde bir çok sporu barındırıyor bunu yaparken aynı zamanda plates, cratoni,akrobasi,bale gibi bir çok sporu barındıran bir oluşum. Bunu ilk oluşturan Amerika’lı Christopher Harrison’ın 10 yıl boyunca denemelerden sonra 2007 yılında dünyaya tanıtımını sağladı.Bu spor dallarını 7 den 77 e kadar herkesin yapabileceği bir spor, bir yaş sınırlaması yok bu yüzden herkese tavsiye ediyorum. “
Türkiye’de çok tanınmayan bi fitness-yoga türü, ülkemize yeni yeni giriş yapan türlerden, tüm fitness-yoga çalışmaları yeryüzünde çekim yasasına uygun olarak yapılıyor,anti gravity’de yoga uçarak yada en kötü ihtimalle havada..

Bu bile merak etmek için yeterli olduğunu altını çizen Arar, şunları kaydetti:
“Sağlık sebepleriyle keşfedilmiş, her yenilik gibi ihtiyaçtan, duruşumuz zamanla bozuluyor, beslenme bozukluklarından yada hayat koşullarından yada psikolojik durumumuzdan. Omurganın bozulması, omurların işlevinin bozulmasını bu durumda paralelinde bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor. Postür önemli, Bir de bazı pozlar var ki baş aşağı duruyorsunuz, yani kan akışınız baştan aşağı değişiyor. cildiniz yenilenmesi için bir fırsat buluyor. Yine baş aşağı duruş beyinde yeni yeni snaptik bağlantılar oluşturuyor ve bu durum kişinin öğrenme kapasitesini arttırarak daha da akıllı olmasını sağlıyor.”

Arar,Anti gravity, yoga ve fitness spor salonlarında yapılıyor ama dağ havasında yapılan bu spor dalları tamamen bizi bir çok şeyden arındırıyor, zihnen, bedenen ve ruhen temiz havanını etkisi ile kişi kendini daha mutlu hissediyor, aldığı her nefeste iç organlarına gelen oksijen temiz hava etkisiyle daha mutlu, zinde bir yaşam sürdüğünü ifaderek, “Kurşunlu köyünün doğasını seviyoruz, her zaman burada Anti gravity, yoga ve fitness yapmak için fırsatlar yaratıyoruz. Önümüzdeki aylarda work shoplar düzenleyeceğiz, çok katılımlı 10 kişilik ekiplerle gelip daha bir çok kişiye tanıtmak, köyümüzü tanıtmak ,Anti gravity, yoga ve fitnessın ne kadar sağlıklı bir spor olduğunu anlatmak istiyoruz.Çok estetik.. ipek ve likra karışımı hamaklarda kelebekler gibi özgür ve estetik. Yaşanması gereken deneyimlerden. Antigravity yoga ve fitness ile açılın, özgürleşin ve gerçek gençlik Çeşme’sini keşfedin” dedi.
Zumba eğitmeni Meral Kelekçi ise zumba diğer fitness egzersizlerden farkı müzikle yapılması, tüm kasları çalıştırır bir parti havasında geçer belirterek, “Köyümüze geldik zumba yapmak için, oksijeni bol, burada spor yapmak gayet güzel. Zumba dansı zayıflamamıza yardımcı olur, tüm kaslar çalıştığı için daha enerji olursunuz, kondisyonu artırır, 500 ile 700 arası kalori yakarsınız. Çalışanlar için zumba ve fitnees yapmalarını öneriyorum, daha çok psikolojiye iyi geliyor. Ben çok mutluyum, Kurşunlu köyünde doğaya karşı doğada spor adı altında bir zumba etkinliği yapmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Köyde Yoga ve Fitness ile Stres Atıyorlar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin