Köyde Keçi Güden İki Dil Bilen Nişantaşı Kızına Ziyaret

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Nişantaşı’nda büyüyen, yıllarca Galata’da pastane işleten 39 yaşındaki Elif Sarıkaya, 5 yıl önce verdiği kararla küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine adım attı ve bugün Bilecik’te 10 haneli bir köyde keçileriyle mutlu bir yaşam sürüyor.


İstanbul Nişantaşı’nda büyüyen, yıllarca Galata’da pastane işleten ve ardından Bilecik’in Vezirhan Beldesinin Zobran Köyüne yerleşen 39 yaşındaki Elif Sarıkaya’yı İl Müdürü Necmettin Yoldaş ziyaret etti.

 

5 yıl önce verdiği kararla küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine adım attığını ve bugün Bilecik’te 10 haneli bir köyde keçileriyle mutlu bir yaşam sürüyorum diyen Sarıkaya; Bilecik’in Vezirhan beldesine bağlı Zobran köyünde muhtarlığın kendisine tahsis ettiği ilkokul binasına yerleştiğini söyledi.

Burada tek başına kedi, köpek ve keçileriyle mutlu bir yaşam sürdüren Sarıkaya, “Hayatımda yakından gördüğüm ilk keçi kendi keçilerim oldu. Daha önce hiçbir alakam yok, ailede de hayvancılık yapan yok. Başlayacağım zaman bir kısım hayvan inceledim bana en yakın olabilecek nedir diye. Keçiye uygunmuşum, memnunum seçimimden.” dedi.

 

İl Müdürü Yoldaş burada ekolojik köy kurulabileceğini ve böylece kırsal turizme katkıda bulunulabileceğini dile getirdi, Köyden kente göçün önüne geçmek istediklerine işaret eden Yoldaş, aksine Kentten Köye Dönüşün sağlamamasının gerektiğini söyledi.




Köyde Keçi Güden İki Dil Bilen Nişantaşı Kızına Ziyaret
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin