Temesist

KORKMAN;”HİÇ KİMSE ATATAÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ KESİMLERİ BÖLEREK HİZMET ETTİĞİNİ İDDİA EDEMEZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetçi Milletin Partisi (CMP) Genel Başkan Vekili Hüseyin Korkman açıklamada bulundu.

Korkman açıklamasında, Cumhuriyetçilerin ortak bir mücadelede birleşmesi tarihi bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda güçlenmesi, hukuk devleti, demokrasi ve laik Cumhuriyet anlayışının yeniden hâkim kılınması için tüm yurtseverlerin ve cumhuriyetçilerin ortak bir mücadelede birleşmesi tarihi bir zorunluluktur.” sözlerine yer veren Cumhuriyetçi Milletin Partisi Genel Başkan Vekili Hüseyin Korkman şu ifadelere yer verdi:

“HİÇ KİMSE ATATAÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ KESİMLERİ BÖLEREK HİZMET ETTİĞİNİ İDDİA EDEMEZ”

“Bugün en büyük ihtiyaç; ayrışmak değil birleşmek, kişisel hesaplar değil milli menfaatler etrafında kenetlenmektir. Hiç kimse, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kesimleri bölerek Cumhuriyet mücadelesine hizmet ettiğini iddia edemez.

Toplumun; sosyal medya trollerinin, algı operasyonlarının ve doğruluğu kanıtlanmamış söylemlerin etkisi altında kalmasına izin verilmemelidir. Dün aynı kişileri kahraman ilan edenlerin, bugün hiçbir hukuki karar olmaksızın hain ilan etmeleri, kamuoyunun bu süreçleri sorgulamasını zorunlu kılmaktadır. İnsanlar ve olaylar, öfkeyle değil; belgeyle, hukukla ve akılla değerlendirilmelidir.

“TOPLUMU AYRIŞTIRAN DEĞİL, ORTAK DEĞERLERDE BULUŞTURAN ANLAYIŞ HAKİM OLMALI”

Özellikle 2008 yılından itibaren Cumhuriyet’in temel kurumları ve muhalefet üzerinde yaşanan gelişmeler dikkatle incelenmeli, geçmişte yapılan hatalardan gerekli dersler çıkarılmalıdır. Ancak bunu yaparken toplumu ayrıştıran değil, ortak değerlerde buluşturan bir anlayış hâkim olmalıdır.

“CUMHURİYET AYRIŞMANIN DEĞİL, BİRLİK OLMANIN TEMİNATIDIR”

Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet; ayrışmanın değil birlik olmanın, kişisel çıkarların değil milletin ortak geleceğinin teminatıdır. Bugün görevimiz; Cumhuriyet’i, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve Atatürk ilke ve devrimlerini yeniden güçlü bir şekilde geleceğe taşımaktır. Cumhuriyet’i yaşatacak olan, ortak akıl, birlik ve milli iradedir.”  

KORKMAN;”HİÇ KİMSE ATATAÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ KESİMLERİ BÖLEREK HİZMET ETTİĞİNİ İDDİA EDEMEZ”
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler