Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 11-12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’öncesinde, etkinliğin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliğin de, akademisyenlerin ve asistanların, ustalarla birlikte tasarladığı ve imal ettiği ürünlerin sergilenmesine ek olarak, Kınık çömlek ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Tahir Büyükakın, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, TSO Başkanı Şükrü Keskin ve katıldı.

Kınık Köyü’nün ve Kınık çömleğinin tanıtılmasının amaçlandığı etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Bugün burada Bilecik’in ilçesi Pazaryeri’nin 100 yılı aşkın geçmişi olan çömlekçilik sanatıyla ilgili yapılan çalışmaları daha ileriye götürmek, ticari yönden biraz daha teşvik edici mekanizmaları kullanma açısından bir etkinlik planladık. Bizler Kalkınma Ajansları olarak bölgeler arasındaki kalkınmışlık farklarını azaltmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz tabii ki sanayi ve teknolojinin geliştirilmesi. Bugüne kadar Bilecik’te, Eskişehir’de ve Bursa’da çeşitli etkinlikler yaptık. Bugünkü konuya özel olarak baktığımızda Pazaryeri ilçemizde 4 proje yürüttük. Bu projeler de yaklaşık 407 bin TL’lik bir destek sağlandı. 100 yıla yakın bir geçmişi olan çömlek sanatının daha ileriye götürülmesi, ticarete katkılarının arttırılması ve bölgenin daha da geliştirilerek turizme katkı sağlayacağını ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kınık’ta yapılacak etkinlik kapsamında konuşan Vali Tahir Büyükakın, üreticilerin doğru tasarımla beraber doğru mekanlarda alıcılarla buluşturulduğunda istenilen faydayı sağlayabileceğini belirtti. Ustalarının ellerinden çıkan çömlek tasarımlarının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocaları ve öğrencileri ile birlikte yapıldığını dile getiren Vali Büyükakın, sonucunda çıkan ürünlerin alıcıyla buluşturulacağını belirtti.

 

Ülke gündemiyle ilişkili olarak doların yükselmesini ve ülke üzerinde oynanan oyunlara da değinen Vali Büyükakın, “bunlara karşı inadına üretim demeliyiz”dedi.

Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin