KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ilk birleşimi, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İmar konularının ele alındığı toplantıda Belediye Başkanlığınca vatandaşlarımıza hizmet amacıyla kullanılmakta olan belediye halk otobüsünün kişi ücretinin ve toplu kiralanması halinde kira ücretinin belirlenmesi konusunda Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen 26/10/2022 tarih ve 6 sayılı rapor görüşülerek kabul edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendine istinaden 2023 yılına ait Performans Programı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine istinaden 2023 yılı Bütçesinin görüşülmesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendine istinaden 2023 yılında uygulanacak Ücret ve Tarifelerin Tespiti konularının detaylı görüşülmesi amacıyla ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

AŞAĞIKÖY’ÜN MAHALLE OLMASI HAKKINDAKİ MADDE PERŞEMBE GÜNÜ NETİCELENECEK

Toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 8. maddesi gereği Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde bulunan Aşağıköy Köyü’nün Belediye Başkanlığına katılma talebi görüşüldü. Buna göre konunun daha sağlıklı ele alınması amacıyla ilgili komisyonda görüşüldükten sonra tekrar ele alınması kararlaştırıldı.

Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun değişik 10. maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 85. maddesine istinaden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü’nden bir adet otobüs satın alınması konusunun görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantının son gündem maddesi olarak ise Terfi Merkezleri, Kollektör Hattı, Güney Hat 2 ve Güney Hat 3 Yağmur Suyu Hattı İnşaatı işi için SUKAP (Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri) kapsamında 37 Milyon TL, Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Rehabilitasyon İnşaatı işi için 19 Milyon TL olmak üzere İller Bankası A.Ş.’den toplam 56 Milyon TL ek kredi kullanılması ve Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin