KADIN GİRİŞİMCİYE TAM DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

”Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” sloganıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan proje Bilecik’te uygulamaya koyuldu.

Proje kapsamında kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımsal faaliyetlerin içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik verilen girişimcilik eğitimleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB koordinesinde yürütülüyor.

 

Vali Tahir Büyükakın, yaptığı konuşmada, il geneli 75 kadına eğitim verilmeye başlandığını bildirerek, ”Projenin güzel sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Kadınlarımız burada edindiği bilgilerle ticari yaşama atılma fırsatı yakalayabilir, kendi işlerini kurabilir, Bilecik’in tanıtımına katkı sağlayabilirler. Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ticari hayatın içinde olmalarını sonuna kadar destekliyoruz, destekleyeceğiz. Kadınlar istesin yeter ki, yapamayacakları hiçbir şey yok. Hepinize inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.

 

Hayvancılık, süt ve süt ürünleri üretimi, takı tasarım, arıcılık, el işi ve turizm alanında desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten kadınlar projeden övgüyle bahsettiler.

 

Eğitim sonrası yapılan toplantıda kadınlarla bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın’a Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş, İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan ve diğer yetkililer eşlik etti.

KADIN GİRİŞİMCİYE TAM DESTEK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin