JEOLOJİ MÜHENDİSİ DENİZ ÖZ:” BİLECİK’TE DİRİ FAY BULUNMAMAKTADIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Genel Meclis 1.sıra adayı Deniz Öz açıklamada bulundu.

Jeoloji Mühendisi olan Öz, yaptığı açıklamasında Bilecik'te son yaşanan depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bilecik'in depremsellik açısından güvenilir bir il olduğunu ancak, verilere göre ise fay hattının diri olmadığına dikkat çeken Deniz Öz;

"Bilecik'imize geçmiş oldun" dedi.

Jeoloji Mühendisi Deniz Öz yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"AFAD'ın resmi internet adresinden alınan verilere göre; Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzeyini sarsma olayına "DEPREM" denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

"KUVATERNER YAŞLI KARASAL ÇÖKELLER"

İlimiz Merkez İlçesinde 22.03.2024 tarihinde saat 05:45 civarında 4.23 Km derinliğinde 2,5 ML büyüklüğünde (Kandilli Rasathanesi verilerine göre 2,9 ML büyüklüğünde) bir deprem meydana gelmiştir. İl Merkezine yaklaşık  3,64 Km mesafede bulunan depremin merkez üstünün bulunduğu bölge Kuvaterner yaşlı karasal çökellerden oluşan bir litolojiye sahiptir.

" CAN VE MAL KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bilecik Merkez ilçesi depremsellik açısından güvenli bölgede kalmaktadır. MTA ve AFAD verilerine bu bölgede diri fay da bulunmamaktadır. İlimizde meydana gelen bu tür ve benzeri depremlerde can ve mal kaybı söz konusu değildir. Yerkabuğunun olağan hareketliliği sonucu oluşan bu tarz depremlerde yapısal hasarlar söz konusu olmaz. Bilecik'imize geçmiş olsun, Sağlıcakla kalın…"

         

JEOLOJİ MÜHENDİSİ DENİZ ÖZ:” BİLECİK’TE DİRİ FAY BULUNMAMAKTADIR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin