JANDARMA PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı Hizmet ve Muhafız Bölüğü’nde görevli personele yangın eğitimi verildi

Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanlığı Hizmet ve Muhafız Bölüğünde düzenlenen eğitimde, yangın durumunda ilk olarak yapılması gereken konular hakkında teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı önemli bilgiler verilerek, bilinçli müdahalenin önemine değinildi.

 

 

Söğüt İtfaiye Müdürü Ayhan Çengel ve itfaiye amiri Engin Soylu, olası bir yangın durumunda yapılması gereken konular hakkında,  jandarma personeline yakılan ateş üzerinde yangın tüpünün nasıl kullanılacağı anlattı.

 

 

Bilinçli müdahalenin önemine değinen Çengel, “yangına maruz kalındığında ya da bir yangın görüldüğünde, binanın açık adresi ve kaçıncı katta olduğu, detaylı bir şekilde verilerek itfaiyenin doğru yönlendirilmesi gerekmektedir. İlk olarak yangının oksijen ile teması kesilmeli, yangın tüpü ile müdahale ederken yangının doğduğu yere uzaktan ve rüzgârı arkamıza alarak müdahale etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

JANDARMA PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin