İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya ilk kez Haber228’e konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya, Haber228’e özel açıklamalarda bulundu.

Göreve gelmesinin ardından ilk defa Haber228 Temsilcisi Ali Osman Çelikal’a konuşan ve sorularını cevaplayan İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Sakarya, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi M. Sadık Kaya’nın geçtiğimiz günlerde Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımını, 6’Lı masada genel başkanların tutumlarını,  Belediye’de yaşanan rüşvet iddialarının yansımalarını, Semih Şahin’in görevden uzaklaştırılmasını ardından yaşanan gelişmeleri, Muharrem Tüfekçioğlu ve Melek Mızrak Subaşı’nın başkanlığa vekalet etmelerini ve CHP ile bu süreçte neler yaşadıklarını, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Gürses’in bu süreci nasıl değerlendirdiğini, tabandaki bazı İYİ Partililerin kongre taleplerini, kongreye gidip gitmeyeceklerini, Bilecik’te Millet İttifakında çatlak olup olmadığını, Genel Başkan Meral Akşener’in Bilecik için neler düşündüğünü, Belediye’de son yapılan atamalar hakkında bilgisi olup olmadığını ve Bilecik ve ilçelerde vatandaşların İYİ Parti’ye karşı ilgilerini değerlendirdi.

Başkan Hakan Sakarya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan olaylarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

31 Mart’ta Belediye’yi ittifak olarak aldık, sağolsun Semih Başkan güzel işler yaptı, projeleri vardı ve kendisine bizde destek verdik. Ancak kamuoyunda niye masaya yumruğunuzu vurmuyorsunuz gibi söylemler oluyor. Biz gereken görüşme ve konuşmalarımızı yapıyoruz, olayın takipçisiyiz. Olay adli bir olay ve bizde sonucunu beklemekteyiz. Bu konuşmaları yaparken genel merkezimizle görüşmelerimiz oluyor, genel merkezimizin bu konudaki tavrı süreci beklememiz noktasında. Adli süreç sonuçlanınca kararımızı verip açıklamalarımızı yapacağız. Şuanda Melek Hanım ile yol yürüyoruz hiçbir şekilde bu ittifakı bitirmeyeceğiz.

Bilecik Belediyesi’nde gerçekleştirilen atamalarla ilgili görüşünüz alındı mı?

Bu atamalar yapılırken bizim görüşümüz alınmadı. Ama diğer konularda her türlü görüşmemizi yapıyoruz, herhangi bir şey olacağı zaman bildiriliyor bizde kanaatimizi bildiriyoruz. Ortak bir düşüncede icraatlar yapılıyor. Belediye’deki atamaları bende inceledim AK Partili insanlar müdür olarak atandı, bize söylenmedi ve bu durum bizi üzdü. Ben Melek hanım ile bu konuda görüşme gerçekleştireceğim.

Ahmet Gürses’in Belediye Başkan Vekilliğine adaylığı söz konusu oldu mu?

O sürecin içerisindeydim zaten. Muharrem Tüfekçioğlu beyin seçiminden önce Ahmet Gürses’in Belediye Başkan Vekili olması noktasında halkımızdan büyük bir teveccüh vardı. Bu görüş bizim için de geçerliydi. Bizler kamuoyu araştırmalarımızı yaptık ancak genel merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde hiçbir şekilde seçimlere karışılmayacağı ve CHP’nin kendi içerisinde başkan seçeceği bizlere bildirildi. Biz de anlayışla karşıladık. Seyit Torun bey ile de bu yönde görüştük ve anlayışla karşıladılar. Genel başkanımız da destekleyin dedi ve bizler de destekledik.

 Başkan Vekilliği seçim sürecinde ittifak ortağı olarak sizlerin de fikri alındı mı?

Muharrem bey belediye başkan vekili olarak atandı biz de kendisine destek verdik yalnız ben bu durumu il başkanı Metin Yaşar’a da söylemiştim. Vekil olarak seçilecek insanın adli sürecinin olup olmadığına bakılması gerekiyordu, biraz aceleyle verilen bir karardı, sonucu böyleydi bizde muharrem bey açısından üzüldük, hayırlısı olsun.

Muharrem beyin ardından Seyit Torun’un da katılım sağladığı 3’lü komisyon yaptık, görüşmelerimizi sağladık. Görüşmeler sonucunda Melek Mızrak Subaşı hanım Belediye Başkan Vekili olarak seçildi. Biz de Melek hanımın arkasındayız.

İl Genel Meclisi’nde ittifakta herhangi bir sorun var mı?

İl genel meclisinde merkezden Mehmet Yılmaz bey var, Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli’nden İYİ Partili meclis üyelerimiz var. Birlikte çalışıyoruz, diyalog halindeyiz. Ben de toplantıları bizzat takip ediyorum. Şuanda ittifak dahilinde endişe verecek, konu olacak yada problem olacak bir durum yok. İyi çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kongreye gidecek misiniz?

Biliyorsunuz bir seçim sürecine girdik şuanda İYİ Parti’de benimle birlikte 38 il başkanı atanmış durumda Türkiye genelinde. Seçim sürecine girdiğimizden dolayı yeniden kongreye gitmemiz sancılı geçer. Genel merkezimiz de seçim sonrası kongre yapılacağına dair bize talimatta bulundu, bizler de bunu uyguluyoruz. Demokrasinin gereği kongredir ama seçimden sonra kongreye gideceğiz.

6’lı masayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her şeyi kontrol edebilen tek adam rejimi var. Bu da bir oligarşi oluşturuyor. Bu oligarşi altında kendi adamları, gazeteciler, iş adamları, bürokratlar gibi bu şekilde gidiyor. Biz muhalif siyasi partiler olarak,  bu güçle savaşmak zorundayız. Bu da bize güçlendirilmiş parlementer sistemin ne kadar iyi bir şey olduğunu gösteriyor. Allah’ın izniyle biz iktidara geleceğiz bunda çok iddialıyız. Çünkü yönetemiyorlar, artık bitti. İlk önce güçlendirilmiş parlementer sisteme geçeceğiz ve genel başkanımız Meral Akşener Hanımefendi başbakan olacak bizim programımız ve idealimiz bu yönde bunun için de savaşıyoruz.

İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Sadık Kaya’nın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar

Sadık abimiz sosyal medyayı iyi kullanan bir abimiz. Bir de parti içerisinde de çok sevdiğimiz ve saydığımız bir abimiz. Yaptığı paylaşımlar kendi düşüncelerini içeriyor, partimizi hiçbir şekilde bağlamıyor. Biz bir ittifaka girdik, sonuna kadar da o ittifakla yürüyeceğiz. Sadık abimiz akıllıdır, kendine göre haklıdır ben bir il başkanı olarak görüşlerine saygı duyuyorum.

Partinize vatandaşın teveccühü nasıl, en çok karşılaştığınız sorun ve talepler nelerdir?

Çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Hıdırellez etkinlikleri kapsamında şuanda köylerimizi ziyaret ediyoruz. Köylerimizde ve ilçelerimizde büyük bir teveccüh var, gerçekten iyi karşılıyorlar. Bizler konuyu açmadan kendileri anlatıyorlar dertlerini. Çiftçinin sorunu büyük mazot fiyatları, gübre fiyatları aldı başını gitti. İnsanlara anlatacak hiçbir şeyleri kalmadı. Anca parti, siyasiler ve kişiler üzerinden saldırarak politika yapmaya çalışıyorlar. Bizlere saldıracaklarına köylere gitsinler, ilk önce mazot, gübre fiyatlarını sorsunlar.

Yerel gazetenin birinde bir köşe yazısı gördüm. Hiçbir siyasi olmayan bir arkadaşımız bir köşe yazısı yazmış Meral Hanım’ı FETÖ’cülükle itham ediyor. Meral hanım biliyorsunuz başından beri kendisi gitti savcılığa araştırılsın diye ve hiçbir şekilde bir suçlaması olmayan bir insan. Kesinlikle yakından ve uzaktan böyle bir ilişkisi olmayan insan. Bizi tabi bu yazı üzdü, şöyle bir geçmişine baktım kendisini de tanıyorum birlikte pilava kaşık salladıkları, eşleri dostları yada en yakın ortağı kimmiş önce ona bir baksın sonra genel başkanımıza itham etsin.

Hıdırellez ayındayız bereketin, birlik ve beraberliğin olduğu aydır. Bizde bunu bütün coşkuyla kutluyoruz. Ayrıca bir Türk bayramıdır, ben bayram olarak nitelendiriyorum. İnşallah İYİ Parti iktidarında bayramlarımızı daha coşkuyla kutlayacağız. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor iyi ki varlar diyorum.

İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya ilk kez Haber228’e konuştu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin