İş Yerlerine Bisiklet ile Gittiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında kamu personeli bisikletle ve yürüyerek işlerine gitti.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve Bisikletliler Derneği Bilecik Şubesinin de destek verdiği etkinlikte, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelle öğrenciler, bisikletlerle ve yürüyerek iş yeri ve okullarına gitti.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, “son günlerde küresel ısınma ve çevre kirliliğinin gündem oluşturduğunu belirterek, artan hava kirliliğiyle birlikte çevreyi koruma bilincine sahip olunması gerek.” dedi.

Toplu ulaşım, yaya ve bisikletle ulaşıma özendirmek

Budak, “daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya için kent merkezlerinde insanları sürdürülebilir, çevreci, daha sağlıklı ulaşım şekillerine, toplu ulaşım, yaya ve bisikletle ulaşıma özendirmek olduğunu söyledi.

“Burada bisikleti olanlar bisikletle, olmayanlar yürüyerek iş yerlerine gidecek. Biz Bilecik olarak şanslı illerden biriyiz ama sanayinin, sanayileşmenin ve sanayi toplumunun verdiği etkilerle çevremiz hızla kirleniyor. Biz bu çevrede yaşıyoruz. Bir yandan kalkınmamız lazım, sanayileşmemiz lazım. Bu kalkınmayı ve sanayileşmeyi çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapmak zorundayız. İş yerlerine giderken kamu elemanları olarak yürüyelim, bisiklet kullanalım veya toplu ulaşım araçlarıyla gidelim, mümkün olduğu kadar kendi özel otomobillerimizi kullanmayalım.” dedi.

Okula bisiklet ile giden Edebali Ortaokulu öğrencisi Emirhan Özer de sağlıklı yaşamak için servisle değil, bisikletle okula gittiğini kaydetti.

 

İş Yerlerine Bisiklet ile Gittiler
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin