İnsan Hakları ve Demokrasi Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu tarafından düzenlenen programla, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlandı.Programa Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Sarıfakıoğulları ve Osman Bat, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

 

 

Programın açış konuşmasını yapan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu Müdür Vekili Özcan Güney, önce insan hakları kavramını açıkladı. “İnsan hakları, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin, yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır. Herkes cinsiyet, ırk, renk, dil, din, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi farklar olmaksızın kanun karşısında eşittir.” dedi. Türkiye’nin, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden biri olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Demokrasilerde insan haklarına saygı, konut dokunulmazlığı, eşitlik, hukukun üstünlüğü, kadın ve erkek eşitliği gibi birçok değer olduğunu söyleyen Güney, Türk milletinin insan hakları konusunda temiz bir geçmişe sahip olduğunu, topraklarımızda farklı millet, din ve ırktan insanların huzur içinde bir arada yaşadığını, son dönemde de Suriyeli kardeşlerimize kucak açıldığını dile getirdi.

 

 

 

Ardından Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Demokrasi ve İnsan Hakları ‘ konulu röportaj izlendi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, öğretmenler ve öğrenciler insan haklarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini bu röportajda dile getirdiler. Günün anlamıyla ilgili şiir okundu. Daha sonra “15 Temmuz ve Demokrasi” konulu video izlendi. Öğrenciler insan hakları ile ilgili hazırladıkları kısa oyunu sahnede canlandırdılar. Hak varsa sorumluluğun da olduğunu vurguladılar.

 

 

Okul Korosu tarafından hazırlanan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının dile getirildiği parçalardan oluşan müzik dinletisi sunuldu. “İnsan Hakları ve Demokrasi” konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcımız Mustafa Kemal Özgün ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

İnsan Hakları ve Demokrasi Programı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin