İL BAŞKANI HÜLYA DAĞHAN,” MEMLEKET HAREKETİ TOPLUMU BÖLEN DEĞİL,BİRLEŞTİRİCİ OLACAKTIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Hareketi Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan 11Haber sahibi Erhan Toka’ya açıklamada bulundu.

Başkan Dağhan açıklamasında Genel Başkan Muharrem İnce’nin 4 Eylül’de Sivas’tan başlattığı Memleket Hareketinin partileşme süreciyle birlikte toplumun her kesiminden çok büyük ilgiyle karşılandığını,bunun yansımalarını hem Çanakkale’de hem de gittiği İl Başkanlığı bina açılışlarında gözlemlediğini belirterek Türkiye’de siyasetin tıkandığını ancak Memleket Partisi ile birlikte bunun aşıldığını kaydetti.

Toplumu bölen değil, birleştirici bir anlayışla yola çıktıklarını kaydeden Çanakkale Memleket Partisi İl Başkanı Hülya Dağhan şunları aktardı:

BAŞKAN HÜLYA DAĞHAN;” HALKA UMUT OLMAKTAN UZAK MUHALEFET”

” Ülke olarak içinden geçtiğimiz keyfi tek adamlık anlayışı ile kötü yönetilen ülkemizin, adaletten uzak, derin yoksulluk içerisinde, geleceğe kaygı ile bakan, dünya devletlerinin ortak sorunu olan pandemi sürecini bile akılcı devlet anlayışından uzak lebaleb bir yaklaşımla hayatta kalıp, kalmayacağımızı bilemediğimiz bu zor dönemde, kötü yöneten iktidarın oyları azalırken, doğal olarak muhalefetin oylarının artması beklenir. Ancak halka umut olmaktan uzak muhalefet anlayış ile oylarının artmadığı gibi her geçen gün kararsız seçmen sayısının arttığına hep beraber şahit olmaktayız.

“YURTTAŞLARIN UMUTLARINI YEŞERTECEĞİZ”

Hal böyle olmakla beraber, Türkiye siyasetinde, Cumhuriyet devrimleri ışığında, geleceğe güven ile bakan, yurttaşların umutlarını yeşertecek yeni bir siyasi anlayışa ihtiyaç olduğundan bahisle, bu iktidar anlayışına da, bu muhalefet anlayışına da karşı, toplumu bölen değil, birleştirecek olan Memleket Hareketinin siyasallaşma süreci elzem hale gelmiş olmakla beraber bizler; Sosyal adalet, planlı kalkınma, yolsuzlukla topyekun mücadele, kamuda adaletli bir ücret dağılımı yapılmasını istiyoruz. İşçilerin ve memurların temsiliyetinin arttığı toplu sözleşme, tüm kamu kurumlarından şeffaflık, güvenirlik istiyoruz. Bir ekmek, bir kap su yetmez, hayvanı can kabul eden saygı gösteren bir düzenleme, sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmadığı, uygulayanlara cezaların verildiği bir düzenleme istiyoruz.”

“ÇANAKKALE CANDIR, ÇANAKKALE SEVDADIR, ÇANAKKALE VATANDIR, ÇANAKKALE İMANDIR”
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün `Yurtta Barış, Dünyada Barış` ilkesini onurluca koruyarak göçmenlerin ve mültecilerin kendi evlerine dönmelerini, Mavi Vatan`da ülkemizin haklarını koruyan bir devlet yönetimi, siyasi çıkar yerine ülkemizin geleceğine öncelik veren ekonomi yönetimi, kindar değil, kardeşçe yaşamayı isteyen bir nesil istiyoruz. Gerçekleri saklayan değil, ortaya çıkaran bir basın, bütün öğrencilere ücretsiz, laik, bilimsel nitelikli eğitim ve bu eğitime erişimde fırsat eşitliği, üniversitelere özerklik, köy okullarının yeniden açılmasını, bütün çocuklarımıza resmi dilimiz Türkçeyi, evde konuştukları dilini ve en az bir yabancı dili öğrenmelerini istiyoruz.
“BAŞARACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR”
Siyasallaşma sürecindeki Memleket Hareketi Çanakkale kurucu il başkanı olarak geçmiş siyasi tecrübelerim ile Çanakkale`mizin tarihteki milli, birlik ve beraberlik ruhuyla hep beraber umutla geleceğe, güven ile bakan yarınlarımızı tesis edeceğimize ve başaracağımıza inancım tamdır. Liderimiz Sayın Muharrem İnce`nin ifade ettiği gibi, Çanakkale candır, Çanakkale yardır, Çanakkale sevdadır, Çanakkale vatandır, Çanakkale haktır, Çanakkale imandır.”

İL BAŞKANI HÜLYA DAĞHAN,” MEMLEKET HAREKETİ TOPLUMU BÖLEN DEĞİL,BİRLEŞTİRİCİ OLACAKTIR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin