“HAYIRDIR SEÇİM VAR GALİBA BAŞKA TÜRLÜ PEK GELMEZSİNİZ BURALARA!..”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz birkaç gün içinde İlimize yağmur, Dolu yağdı.

 

Meteoroji yetkilileri günler öncesinden uyarmasına rağmen Allah’tan gelen bu rahmetin önüne geçilemedi.

 

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre 3 gün içinde metrekareye 100 kilogram’a yakın yağmur yağdığı belirtildi.Mevsim itibarıyla de sebze ve meyvenin tam sezonu.

 

Merkeze bağlı Yeniköy’de resmen tarlalar harabeye dönmüş vaziyette.Mahsul falan kalmamış neredeyse…Bilecik valimiz Sayın Bilal Şentürk selden zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve “BU BİR AFETTTİR” Diyerek de yerel basında da yer aldı. Diğer yandan Tarım İl müdürü Sayın Necemettin Yoldaş da Yeniköy’e giderek üreticilerle görüşmüş ve zararların tespit edilerek gereğinin yapılacağını belirtmiş. Buraya kadar herşey normal bence.

 

Gelelim seçilmişlere?

 

İl Genel Meclisi diye bir kurum var.31 Mart seçimlerin ardından AKP’li, CHP’li, MHP’li ve İYİ Partiden oluşan 21 kişilik bir yapı.İl Genel Meclisi her ayın ilk 5 günü toplanır ve gündem maddelerini birleşimlerde karara bağlarlar. Sonra; eğer ilgili maddeler komisyonlara havale edilirse bağlı komisyonlar da olumlu veya olumsuz kararını verir ve bir sonraki meclis gündeminde oylanır. Peki olağanüstü durumlarda nolur?

 

Yasaya göre Meclisin 3/2 önergesiyle olağanüstü toplanır Meclis… Ya arkadaşlar ilin valisi açıklama yapmış; “BU BİR AFETTİR” diye, siz daha neyi bekliyorsunuz ki? İnhisar’a bağlı Tozman köyü neredeyse yerle bir olmuş, Köylerde köylü perişan olmuş ne sebze kalmış ne meyve?

 

Siz böyle bir afet karşısında olağanüstü toplanmayacaksınız da ne zaman toplanacaksınız sorarım sizlere? Yurtdışına seminer olsa hemen toplanırsınız ama dimi?Ya da hakkı huzur’u bol olan bir konu olsa anında biraraya gelirsiniz dimi? Hadi diyelim meclisin başkanı dahil birçoğunun ilk dönemleri ve tecrübesizler. MHP Yenipazar üyesi Osman Varolu’nun 3. dönemi, İYİ Parti’li Mehmet Yılmaz ve Orhan Uğur’un  ayrıca AKP’li Nihal Arslan’ın 2. dönemleri.

Arkadaşlar, abiler sizler ne iş yaparsınız ya?

 

Devlet’in atanmış bürokratları iş başında, ama seçilmişlerinden maalesef “TIK” yok… Bu arada ilimiz merkezde de bir çok işyeri yağışlardan mağdur oldu. Esnaflar resmen çile çekiyorlar yağış sonrası. Kapalı pazarı sel adı.Tabi burda Marka Şehir yaptık diyenlerin katkısı da büyük de ama be arkadaş 30 Gün Ramazan eğlencelerinde boy boy fotoğraf paylaşan Belediye Başkanı ve 5 tane başkan yardımcısından bir tanesinin de çizmelerini giyip sahaya indiklerinin hiç fotoğrafları görmedik.Ya da ben mi göremedim acaba?

 

Gören varsa gönderin bana lütfen… Herkes kilitlenmiş İstanbul seçimlerine. İyi, güzel de vatandaş mağdur, çiftçi perişan vaziyette.Ondan sonra seçim zamanı geldiğinde köylere gittiğimizde insanlar kafa buluyor tabi haklı olarak:

 

“HAYIRDIR SEÇİM VAR GALİBA, BAŞKA TÜRLÜ GELMEZSİNİZ BURALARA” diye… Ahan da böle kapak yaparlar adama işte anlayana!…

“HAYIRDIR SEÇİM VAR GALİBA BAŞKA TÜRLÜ PEK GELMEZSİNİZ BURALARA!..”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Faik Akarkarasu

Gel de Deli Nizam o arama

Bizi Takip Edin