‘HACI MURAT” TUTKUNLARI BİLECİK’TE BULUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Klasik araç sevdalıları “Murat 124 sevdası” kulübü öncülüğünde, Bilecik’te bir araya geldi.

 

Tepebaşı mevkiinde bir araya gelen yaklaşık 100 Murat 124 otomobil Bilecik halkı tarafından büyük ilgi gördü. Renkli, özellikli ve bakımlı klasik araçları toplu halde görme fırsatı bulan vatandaşlar, araçlarla fotoğraf çektirdi.
Murat 124 Sevdası kulüp başkanı Sinan Demir, burada yaptığı açıklamada, 2014 yılında sosyal medya üzerinde kurulmuş bir kulüp olduklarını ve yaklaşık 15 bin üyeye sahip olduklarını belirtti.

 

Demir, “Türkiye genelinde yaklaşık yürüyen 350 adet Murat 124 olduğunu tahmin ediyoruz. Klasikleri seviyoruz, klasiklere herkesin değer vermesini istiyoruz. 1971 yılında Türkiye’de yapılmış olan Murat 124’leri üzerinde 46 yıl geçmesine rağmen hala yaşatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Kulübün kurucusu Ali Demir ise 12 ilden yaklaşık 100 araç ve 300 kişi ile Bilecik’e geldiklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

 

“Bu işi benim gibi gönüllü ve aktif yapan 500 e yakın arkadaşımız var. Bilecik’e gelme amacımız, Bilecik’i haritada bilen çok az insan var. Hem Bilecik’i tanıtmak, hemde burada Osmanlı’nın doğduğu yerleri arkadaşlarımıza göstermek, kamp yapıp Bilecik’i tanıtmak amacımız. Yaklaşık olarak 100 araç olacağımızı tahmin ediyorum.”
Buradan Şeyh Edebali Türbesine konvoy halinde giden grup, ardından Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi ve Osmaneli İlçesine ziyaret gerçekleştirdi.

‘HACI MURAT” TUTKUNLARI BİLECİK’TE BULUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin