Gülümbe’nin Geleneksel Pilavı Siyasileri Bir Araya Getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik ilinin Merkez ilçesine bağlı Gülümbe köyü halkının yıllardır yaptığı ve gelenek haline gelen bulgur pilavı, renkli görüntülere sahne olurken AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de katılım sağladı.

Bilecik merkez’e bağlı Gülümbe köyü’nde gelenek haline gelen, halkının desteği ve yardımı ile pişirilen Bulgur Pilavı köy vatandaşları ve misafirlerinde katılımı ile birlikte yeniyor. Gelenek haline gelen Bulgur pilavı’nın, gencinden yaşlısına köy vatandaşlarını ve misafirleri bir araya getirerek hoş muhabbetler ederek kaynaşmalarında, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olduğu belirtiliyor.

 

Bu geleneği yaşatmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Gülümbe Köyü Muhtarı Zafer Cenkiz, “Bu geleneğimize civar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız, il merkezinden, diğer ilçelerden de misafirlerimiz katılıyor. Bizde köy halkı olarak bu durumdan son derece mutlu oluyoruz. Bu pilav geleneği bizim için vazgeçilmez oldu.” dedi.

Geleneksel olarak her sene yapıldığını belirten Zafer Cenkiz, “Gülümbe köyümüzde yapmış olduğumuz pilav ikramımıza bu sene coşkulu bir şekilde kutladık bizlere katılım gösteren değerli siyasi partilerin muhtarlarımızın misafirlerimizin ve köy halkımızın katılımlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde katılım gösterdiklerinden dolayı 4 mahalle tek Gülümbe Köyü olarak herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Gülümbe’nin Geleneksel Pilavı Siyasileri Bir Araya Getirdi
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin