Gülay Çam Durak, "Kültürel Miras Sanatçısı" olarak kabul edildi | Bilecik Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Kadınlar Girişimcilik Kooperatifinde “Lefke bezi”ni ilmek ilmek işleyerek sanata dönüştüren Gülay Çam Durak, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile “Somut Olmayan Kültürel Miras Sanatçısı” olarak kabul edildi.

Osmaneli’nde Lefke bezini ilmek ilmek işleyen, Osmaneli Kadın Girişimcilik Kooperatifi yöneticilerinden Gülay Çam Durak, el dokuma alanında “Somut Olmayan Kültürel Miras Sanatçısı” olarak kabul edildi.

Durak’ın başarısının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Lefke Bezi’nin de Somut Olmayan Kültürel Miras envanterine katılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Lefke Bezi’nin artık uluslararası literatürde yer alacağını aktran Müdür Bircan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:


Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile Bilecik ili Osmaneli ilçemizde Osmaneli Belediye Başkanlığı kapsamında Osmaneli Kadın Girişimcilik Kooperatifi yöneticilerinden Gülay Çam Durak hanımefendi, yıllarını ve emeğini vererek ilmek ilmek dokuyup çabaladığı El Dokuma alanında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayları ile Somut Olmayan Kültürel Miras Sanatçısı olarak kabul edilmesinin haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kültürel Miras Sanatçısı ünvanı ile Lefke Bezi El Dokuma sanatımızı ve yöremizi en iyi şekilde temsil edeceğinden hiç şüphemiz yok. Yakın zamanda Somut Olmayan Kültürel Miras listesine girilmesi de düşünülen Lefke Bezi artık uluslar arası literatürde yer alacak. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere, Kültür Bakanlığı Sanatçı unvanı alan Gülay hocamıza, işlemlerinde ilgilenen folklor Araştırmacısı Elif Tuzcuoğlu Yiğit hanıma, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarımıza, büyük destekleri olan Osmaneli Belediye Başkanı sayın Münir Şahin beye şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerlerimizi koruma altına alarak gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah sırada Lefke Bezi’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterine alınması olacak.


Gülay Çam Durak, "Kültürel Miras Sanatçısı" olarak kabul edildi | Bilecik Haber
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin