Gökyüzüne Karışan Kimyasalların Yağmurla Bilecik Sınırlarına Yayıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tuzla’daki yangın sırasında gökyüzüne karışan kimyasalların tehlike yaratmayacağını söyledi.

Tuzla’da geçtiğimiz gün meydana gelen fabrika yangınının, bu sağanak yağışla kimyasal yağmura dönüşeceği açıklanmıştı.

Tuzla’da meydana gelen yangın nedeniyle havaya salınan kimyasallar, rüzgarın etkisiyle İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Bilecik, Sakarya ve Eskişehir sınırına kadar yayıldı.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI UYARISI YAPILDI
İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Toros, dumanla birlikte havaya yayılan kimyasal parçacıkların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, cuma günü bölgede yağacak olan yağmurlarla bu kimyasalların yeryüzüne ineceğini belirtti.

METEOROLOJİ “TEHLİKE YOK” DEDİ
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tuzla’daki yangın sırasında gökyüzüne karışan kimyasalların, Türkiye için tehlike yaratmayacağını açıkladı. Açıklamada; “Tuzla’da meydana gelen yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların, bu gece geç saatlere kadar Türkiye’yi terk edeceği tahmin edilmektedir. Cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağandışı bir etki öngörülmemektedir.” denildi.

Meteorolojiden böyle bir açıklama gelse de yağmurun yağmasıyla gökyüzüne karışan kimyasalların insanlara zarar verip vermeyeceği insanları düşündürüyor.

Gökyüzüne Karışan Kimyasalların Yağmurla Bilecik Sınırlarına Yayıldı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin