Genç Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te “Genç Kadın Çiftçiler Birliği Yarışması” il finalini seçti.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Bilecik merkez, Bozüyük, Gölpazarı, İhnisar, Osmaneli, Pazaryeri ve Söğüt ilçelerinden gelen kadın çiftçiler katıldı.

 

Kıyasıya geçen yarışmada genç kadın çiftçiler kendilerine yönelik 20 soruya jüri üyeleri önünde cevaplar verdi.

Yarışmada 16 soruya doğru cevap veren İnhisar ilçesinden Hacer Altunay birinci olurken Gölpazarı’ndan Kamile Kulaksız ikinci, Merkez İlçeden ise Büşra Kocaman üçüncü oldu.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, burada yaptığı konuşmada, “Gerek dünyada gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü oynayan kadındır. Kadın ülkemizde büyük bir çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisidir. Tarlada üretimde yer alan kadın, bitkisel ve hayvansal üretimi gerçekleştirmenin yanında, evinin işlerini yapmakta ve ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üstlenmektedir. Kısacası kırsal alanda kadın ailenin her şeyidir, tarlada üretendir.” dedi.

 

Genç çiftçi projesinden 2016 ve 2017 yıllarında toplam 270 çiftçinin faydalandığını, bunlardan 146’sının bayan, 124uünün erkek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yarışma sonunda dereceye girenlere para, altın ve hayvan yemi takdim edildi.

Genç Kadın Çiftçiler Kıyasıya Yarıştı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin