Geleneksel Birlik ve Beraberlik Pilav Günü Etkinliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Esemen köyünde 10. Geleneksel birlik, beraberlik ve Pilav günü etkinliği düzenlendi.

Esemen köyünde her yıl geleneksel hale getirilen birlik ve beraberlik gününde konuşan Kaymakam Bayram Sağır, başlatılan bu âdetin çok güzel olduğunu ifade eden Sağır, dışarıda yaşan Esemenlilerin köylerine gelerek bir arada olmaları gelecek nesillere ata topraklarını Unutturmayacağını söyledi.

 

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Esemen köyü halkının bayrağına, devletine, milletine, dinine bağlı çalışkan olduğunu birlik ve beraberliklerine sahip çıktıkları için onlarla gurur duyduğunu ifade etti.

Yalçın, “Bu tür etkinliklerde köyünüze gelerek önce kabirleri, daha sonra köyde yaşayan yaşlıları, hısım akrabalarınızı ziyaret edip onlara hayır dualar ediyorsunuz. Bu davranışlarınızla çocuklarınıza güzel örnek oluyorsunuz, Ülkemiz 2023 hedeflerine doğru hızla ilerlerken bu birlik ve beraberliğinizin ilelebet devam etmesini diliyorum” dedi.

 

Esemen Köyü Muhtarı Emin Bayrak, birlik, beraberliğin göstergesi olan etkinlik sayesinde akraba ilişkilerinin arttığını, arkadaşlık ve dostlukların kurulduğunu, çocukların ata topraklarını unutmadıklarını söyledi.

 

Bayrak, yaşlıların da ziyaret edildiğini kaydederek, katılımcılara teşekkür etti.

 

Mevlit ile başlayan etkinlikte, Efem Zeybek Ekibi’nin sergilediği güzel oyunları tüm misafirleri mest etti. Etkinlik değişik eğlenceler ve Esemenliler Derneğinin düzenlediği hediye çekilişi ile devam etti.

 

Geleneksel Birlik ve Beraberlik Pilav Günü Etkinliği
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin