GELENEKSEL 5. KESTANE KABAĞI FESTİVALİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde ”Geleneksel 5. Kestane Kabağı” festivali düzenlendi.

Vali Tahir Büyükakın, Kızıldamlar köyündeki festivalde, Kızıldamlar köy Muhtarlığı ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği ile emeği geçenlere teşekkür ederek, örnek olacak faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Her yıl festivalin daha kalabalık ve heyecanla gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:
”Köyümüzde güzel işler yapılıyor ki, insanlar katılıyor. Önemli olan bu etkinliklerde biraraya gelmek, bir hareketlilik getirmek ve heyecan yaşatmak. Bundan dolayı köyümüzü kutluyorum. Bu tür işletmelerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi gerekir. İnşallah önümüzdeki dönemde Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla işletmelerimizi ayağa kaldıracağız. Arazilerin küçük olmasından dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Önümüzdeki süreçte bu sorun çözülecek. Arazilerin birleştirilmesi ve işletme yapısının daha rasyonel hale getirilmesi kaçınılmaz. Küçük arazilerde büyük bir verimlilik oluşturmak mümkün değil. Arazi birleştirme konusunda önemli bir mesafe alırız. Bin yıldır bu topraklar üzerinde tarım yapılıyor. Ama tarımın teknolojiyle yapıldığı yerlerde verimlilik artarken diğer yerlerde verimlilik artmıyor. Uygun teknolojiyide kullanarak, kırsaldaki kalkınmayı inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kırsal yerlerimiz, sadece bağ, bahçe ve tarla işleri değil aynı zamanda eko turizm içinde bir kalkınma noktası olacak. Kentte yaşayan insanlar hafta sonu buralara gelip, çiftlik yaşamını görecekler. Eko turizme ilişkin bir örneğin de burada canlandırılması son derece önemli olur.”
Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş da Türkiye tarımında Bilecik’in oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ”Milli tarım politikamızın startını veren sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği doğrultuda, üretmek, üretmek ve üretmek zorundayız. Tarıma anavatanlık etmiş bereketli bir coğrafya üstünde yaşıyoruz. Çok çalışkan, gayretli ve fedakâr üreticilere sahibiz. Bizim kaynaklarımız bize yeter. İlimizde modern üretimi sağlamak ve üretimde istenilen noktaya ulaşmak için birlikte hareket etmemiz ve birlikte üretim ruhunu geliştirmemiz lazım. Tarım ve Hayvancılıkta küçük aile işletmeciliği ile üretim söz konusu olamaz, Modern bahçeler ve tesisler kurarak hep birlikte üretime destek vermeliyiz. Tarımda üretim tek başına yetmez onu pazarlamak da bir o kadar önemlidir. İlimizin önemli bir avantajıda üretilen tüm ürünlerin pazarlama imkânı bulduğumuz İstanbul, Bursa, Eskişehir gibi büyük illerin yanı başımızda olmasıdır.” diye konuştu.
Köy Muhtarı Metin Gezen ve Dernek Başkanı Mustafa Gezen’in konuşmaların ardından ”İyi Tarım Uygulaması” yapan çiftçilere sertifikaları verildi.
Festivalde, ”Kabak yetiştirme” yarışmasında birinci olan Mertcan Çağlar’a Vali Büyükakın, ikinci Aykut Taşkıran’a Belediye Başkanı Nihat Can ve üçüncü Recep Sadıç’a, Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş tarafından ödülleri verildi.
Açık artırmaya çıkarılan kabak, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin tarafından 12 bin liraya aldı. Etkinlikte ayrıca, Şef Aşçılar Derneği tarafından kabaktan yapılan yemekler sergilendi.
Daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlik, Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği halk oyunları ekibinin gösteriyle sona erdi.
GELENEKSEL 5. KESTANE KABAĞI FESTİVALİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin