FAİK AKARKARASU:”HADİ CANIM SEN DE DEMİŞ!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Av. Faik Akarkarasu, 31 Mart Mahalli İdareler Yerel seçimlerinin ardından açıklama yaparak değerlendirde bulundu.

Bilecik’in tanınmış siyasi isimlerinden Akarkarasu, değerlendirmesinde “Seçimlerin sonuçlarına şöyle bir baktığımızda; toplum ayrıştırılmak istenmediğini, senden-benden kavramını reddettiğini sandığa yansıtmıştır" sözlerine yer verdi.

1989 Yerel seçimleri ve ardından yapılan 1991 genel seçimlerine vurgu yapan, Avukat Faik Akarakarasu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin, genel çerçevede temel değerlendirmelerini yapmak önem arz etmektedir.

"DOĞRU BİR STRATEJİ İLE…" Seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin; 1989 seçimleri ve ardından gelen 1991 seçimlerini iyi okuyarak, bu dönemi yani 1989 seçim zaferlerinden sonra 1991 seçim yenilgisindeki temel unsur ve faktörleri bir an dahi akıldan çıkartmadan, doğru bir strateji ile ayrımsız tüm topluma doğru hizmetleri götürmesi gerekmektedir. Seçimlerin sonuçlarına şöyle bir baktığımızda; toplum ayrıştırılmak istenmediğini, senden-benden kavramını reddettiğini sandığa yansıtmıştır.

"GENEL TABANDA İSE…"

Yine toplum, bir tarafın aşırı varsıllaştırılmasına, genel tabanda ise kendisinin aşırı yoksullaştırılmasına ve emeklilerin yıllara sari ödedikleri prim karşılığı dalga geçilen maaşına, işsizliğin genel yayılmasına, ekonomik tüm verilerin üretim unsurlarının aynı refleks ile ret tavrı koymuş, bir başka deyiş ile seçmen AKP’yi vicdanının harem-i ismetinde tartmış ve bu seçimde AKP’yi sandıkta çok ağır bir şekilde cezalandırmıştır.

"ARKAM VAR SIRTIM SAĞLAM ANLAYIŞI DA BİTMİŞTİR" Türk toplumu sabırla yoğrulmuş bir toplumdur. Bu aşamadan sonra tekçi yapılara geçit vermeyeceğini, dayatılan seçeneksizlikleri kabul etmediğini ve özellikle adalet arayışındaki ve idarenin tarafsızlığı ve gün ışığında bir yönetim istediğini ortaya koymuştur. Bu seçim sonuçlarından sonra “arkam var, sırtım sağlam” anlayışı da bitmiştir. Bu konuda toplumsal vicdan karşısında, adalet ve demokrasi de polüt büro anlayışından derhal sıyrılmalıdır. Devletin, hukukun ve milletin yönetimi esas olmuştur. Türkiye’nin tekrar hızla parlamenter rejime dönme konusunda iradesi de ortaya net bir şekilde konmuştur.

"HADİ CANIM SEN DE DEMİŞ…"

Bir diğer husus ise toplumun tüm kesimlerine “benden değilse, hain, bölücü, terörist” gibi aşağılayıcı ve yok sayıcı ve gerçekle bağlantısı olmayan siyasi tavra da “hadi canım sen de” demiş, farklı düşüncenin zenginliğini ve rengini demokrasiye kabul etmiştir. Asıl yörüngenin çağdaş demokrasi olduğunu da çok ince bir biçimde ortaya koymuştur.

"GÜÇLÜ BİRLİK MESAJI…"

Toplum, demografik yapıdaki göç politikasına da net tavır almış ve yine dayanışma ve güçlü birlik mesajı vermiştir. Asıl önemli olan ise ahlaksız zenginleşmeye karşın alınan net ret tavrıdır. Yukarıda nitelemeye çalıştığımız üzere toplum tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve (AKP-MHP hariç) diğer partilere toplum bir açık çek vermiş, bu açık çeki 1989 – 1991 arası dönemi iyi izleyerek, yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin özelinde ise Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in önüne bir olgunluk tablosu, Türkiye’ye hakim CHP ve ülkenin ekonomik, siyasal istikrarsızlıktan çekip alınması konusunda yol göstermiş, görev tevdi etmiştir.

"AKTİF VE KARARLI TUTUMUNU SÜRDÜRMELİ"

Sayın CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim sürecindeki aktif ve kararlı tutumunu sürdürmeli ve parlamentoda CHP’yi her yönüyle toplumun talep ettiği sorunların takipçisi ve çözümcüsü olma iradesini devam ettirmelidir.

"NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞTUR"

Seçimin mesajı, bir galibiyet veya mağlubiyet tabelasından öte okunmalı; toplum, ülkenin gelinen ekonomik, demografik, sosyolojik ve demokratik gerilemesini istemediğini, tam aksine bir aydınlık yol aradığını, son olarak da ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ile derdi olanla kendisinin de derdi olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur."

     

FAİK AKARKARASU:”HADİ CANIM SEN DE DEMİŞ!”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin