Erkekler “Horozlu Keşkek” Pişirip Kadınlara İkram Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi bahçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte erkekler kazanda pişirdikleri “horozlu keşkeği” kadınlara ikram etti.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi bahçesinde köylerden aldıkları horozları kesen erkekler, sabahın erken saatlerinde pişirdikleri 500 kişilik keşkeği, müze ziyaretine gelen kadınlara ikram etti.

 

Keşkekleri kadınlara dağıtan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, “Onlar bizim baş tacımız, Allah başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Belediye Başkanı Can; “8 Mart Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bugün ” Horozlu Keşkek” ikramımı olacak. Yaşayan Şehir Müzemizde bu 37 etkinliğimiz. Her noktada bu eski gelenek ve göreneklerimizle, tadıyla birlikle bugünde bir keşkek ikramımız var. Tabi bu kadınlarımıza özel yapıldı afiyetle yesinler. Onlar bizim baş tacımız Allah başımızdan eksik etmesin. Bugün kadınlar günü olduğu için biz onlara hizmet edeceğiz çünkü kadınlar 364 gün bize hizmet ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı ise Yaşayan Şehir Müzesi’nde her ay bir geleneğin yaşatıldığını belirtti.

 

Belediye Başkanı Can’ın eşi Nesrin Can, “Erkeğin elinden hizmet alması başka bir güzel oluyor. Ben de o konuda çok teşekkür ediyorum. Beylerimiz bize bir gün değil her gün hizmet etmeliler çünkü biz birer çiçeğiz.” ifadelerini kullandı.

Erkekler “Horozlu Keşkek” Pişirip Kadınlara İkram Etti
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin