ERCAN ÖZTÜRK’TEN ÖRNEK OLACAK EĞİTİM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEBRİKLER ERCAN ÖZTÜRK

İlimizin tanınmış iş insanlarından Öztürk İnşaat sahibi ve Bilecik TSO Meclis Üyesi Ercan Öztürk önderliğinde, kendi inşaatlarında çalışan personele iş güvenliği eğitimi verilmek maksadıyla bir yemek programı düzenlendi.

Konak Cafe&Restaurant’ta gerçekleşen yemek programında inşaat personellerine, İş kazalarının en aza indirilmesi için iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında bilgiler verildi.

“Maalesef hala baret takmayan arkadaşlarımız var.”

Gerçekleştirilen yemek programına katılım gösteren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, konuşmasında İş kazalarının en aza indirilmesi için bu tür eğitim çalışmalarının çok faydalı olduğunu dile getirerek; “ Biz inşaatların yapı güvenliğinin yanında işçinin çalışanın güvenliğini de mutlaka koruyup korunmasını sağlıyoruz. Tabi bunu daha çok yapı denetim firmaları ile yapıyoruz. Bu denetimler son düzenleme ile daha da ağırlaştırıldı. Daha önce iş sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinde, işyerlerinde  “yapılıyor mu yapılmıyor mu?” diye muallakta kalınırken; şu anda bu denetimlerde çok katı kurallar var ve uygulamayanlara çok büyük yaptırımları var. Tabi yaptırımların amacı bu işin yani iş güvenliğinin uygulanmasını sağlamak. Bazen çok zorda kalmayınca pek uygulama eğiliminde olmuyoruz. İş güvenliği konusunda  hala akla gelen şey “baret” ama hala o bareti takamayan arkadaşlarımız var. Baret taktığı zaman çok komik olduğunu zannedenler var. Kontrollere gittiğimiz zaman o baretler göstermelik olarak takılıyor ama biz oradan ayrıldığımızda baretler hemen çıkarılıyor. Yani biz bu baret takma alışkanlığını kazanmamız lazım. Nasıl ki bir motosiklet kullanırken kask takıyorsak, arabalarımızda emniyet kemeri takıyorsak, kendimizi kazalara karşı koruyorsak, inşaatlarda da baretimizi takmalıyız. Çünkü bizim emniyet kemerimiz barettir, koruyucu elbiselerdir” ifadelerinde bulundu.

İş güvenliği ve işçi sağlığı hakkında yapılan sunumların ardından programın sonunda personelin sorunları dinlendi ve eğitmenlere yöneltilen sorular cevaplandı.

ERCAN ÖZTÜRK’TEN ÖRNEK OLACAK EĞİTİM
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin