TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ MURATDERE’YE MADEN OCAĞI AÇILACAK MI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları Devam Ediyor.

4.Birleşim Salı günü saat 11.00’da başlayarak 14.00’da sona erdi. Üç saat süren birleşimde gündemdeki 3 madde görüşülerek karara bağlanırken, uzaktan eğitim alacak öğrenciler için yapılan çalışmaları Milli Eğitim Şube Müdürü meclis üyelerine bilgi vererek aktardı. Soru cevap şeklinde  devam eden bilgi verme sonrasında ise Muratdere Madencilik yetkilileri kürsüye geldiler.

ÜLKE EKONOMİSİNE ASGARİ 6 MİLYAR 650 MİLYON KATKI YAPACAĞINI BELİRTTİ

Ülke ekonomisine  yaratacağı katkıyı anlatarak Türkiye’nin yıllık 3.5 milyar dolarlıkj bakır ithalatından doğan açığı kapatmaya önemli bir katkı sağlayacağı, Bilecik’in en büyük ihracatçısı olacaklarını, projenin ülke ekonomisine  asgari katkısının 6 Milyar 650 Milyon olacağını ifade ettiler.

Slayt gösterimi ile Meclis üyelerine bilgi veren Muratdere Madencilik yetkilileri ile meclis üyeleri üyeleri arasında da soru cevap şeklinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Bozüyük İl Genel Meclis üyeleri CHP’li Hüseyin Elmas, AKP’li Mesut Çetin ve Erdinç Gesge’nin merak ettikleri sorular cevap buldu.

HÜSEYİN ELMAS;” KAÇ AĞAÇ KESİLECEK?”

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Elmas’ın; “yapılacak yatırımda kaç ağaç kesilecek” sorusuna yetkililer; “10 yıl içinde 35 bin kadar ağaç kesilecek ancak yerlerine yenileri dikilecek” diye cevap verdiler.Özellikle Muratdere ve Erikli köy halklarının endişe duydukları, tarım arazilerine ve doğaya zarar verilebileceği yönünde tereddütleri oldukları belirtilirken Ak Parti Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin;

MESUT ÇETİN;” KÖYLÜLERİMİZİ İKNA ETMENİZ GEREKİR”

“bizler yatırıma karşı değiliz. Ben de Erikli köyündenim. O civarı karış karış bilirim. Başta su sorunu olmak üzere köylülerimizi ikna etmeniz gerekir” dedi.

ERDİNÇ GESGE:” NE TÜR KİMYASAL KULLANILACAK?”

Bozüyük Ak Parti Meclis Üyesi Erdinç Geçse;” ne tür kimyasallar kullanacaksınız, adı nedir, markası nedir, içeriği nedir?” sorusuna Muratdere Madencilik yetkilileri  kullanacakları kimyasalın adının, içeriğinin belli olmadığını, henüz o aşamaya gelinmediğini aktardı.

ZAFER KURNAZ;” SİYANÜR KULLANACAK MISINIZ?”

CHP Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz; “suya siyanür kullanacak mısınız? ” sorusuna; “hayır siyanür altın madeni aramasında kullanılır. Biz bakır madeni çıkaracağız. Siyanür kullanmayacağız” ifadelerine yer verdiler.

ERKAN ERDEM;” BİR GÜNDE 500 TON SU YAPAR”

CHP Gölpazarı Meclis Üyesi Erkan Erdem ise ocakta ne kadar  ve hangi zamanla su kullanılacağı sordu. Yetkililer  ” işletme 24 saat çalışacak ve saniyede 6 Litre su ” cevabını verince Erdem; “saniyede 6 Litre ise 24 saatte 500 ton su yapar” dedi.

ÇEVRE KOMİSYONU RAPORU MECLİSE GELECEK

Önümüzdeki toplantılarda Çevre Komisyonunun yerinde inceleyip rapor haline getirdiği madde İl Genel Meclisi birleşimlerinde ele alınarak karara bağlanması bekleniyor.

TÜZÜN’ÜN DANIŞMANI DA TOPLANTIYI İZLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün’ün danışmanı Sinan Ünsal da 3 saat süren toplantıyı baştan sona izleyerek gerekli notları aldığı kaydedildi.

MECLİS ÜYELERİNİN ÇOĞU İKNA OLMADI

Yapılan sunumdan birçok meclis üyesinin de ikna olmadığı dikkatlerden kaçmazken; özellikle Muratdere ve Erikli köy halkının adı geçen bölgede maden işletmesine karşı oldukları da gelen bilgiler arasında yer aldı.

DERNEK BAŞKANI ARİF DURMUŞ;” VAZGEÇİN”

Diğer yandan söz alarak bir konuşma yapan Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ise adı geçen bölgeyi çok iyi bildiğini, yürüyerek, atla oraları karış karış gezdiğini belirterek maden ocağı açılması kararından vaz geçilmesini, onlarca ağacın kesilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

 

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ MURATDERE’YE MADEN OCAĞI AÇILACAK MI?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin