“STAJ ZORUNLU OLDU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre lise mezunlarının 1 yıl, üniversite mezunlarının ise 6 ay emlak danışmanlığı stajı yapması zorunlu oldu.

Türkiye’nin yerli gayrimenkul yatırım danışmanlık markası Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulundu.

LİSE MEZUNLARI 1 YIL, ÜNİVERSİTE MEZUNLARI 6 AY!

Gayrimenkul danışmanlığında yeni yasa ile stajın zorunlu hale getirildiğini belirten Mustafa Emrah Özdemir“Gayrimenkul yatırım danışmanı olabilmek için, lise mezunları bir yıl, üniversite mezunları ise altı ay staj yapacaklar.” dedi.

Sektörde iki önemli sorunun olduğınun altını çizen Özdemir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“EMLAKÇILIK HERKESİN İKİNCİ MESLEĞİ OLMUŞ!”

Kayıtdışı çalışma ve mesleki yeterliliği olmayan kişilerin gayrimenkul danışmanlığı yapması. Gayrimenkul danışanlarının bu merdivenaltı emlak ofisleri ile yaşadıkları sorunlar artık çözüme kavuşuyor. Emlakçılık herkesin ikinci mesleği olmuş. Bakkal, manav, kasap, kırtasiyecisi herkes emlakçılık yapıyor. Kayıt dışı sadece sektörü değil, vatandaşı da mağdur ediyor. Mesleki belgesi olmayan emlak ofislerinden hizmet alanlar, herhangi bir sorunda muhatap bulamamakta ve milyonlarca kişi Bu durumdan şikayetçi. Emlak sektöründe yeni bir düzenleme ihtiyacı uzun süredir devam ediyordu. Bugün itibarıyla yayımlanan yeni yönetmelikle pek çok konuda yeni düzenlemeler getirildi.

“EN AZ 200 BİN’E YAKIN KAYIT DIŞI EMLAK OFİSİ VAR!”

En az 200 bin’e yakın kayıtdışı emlak ofisi olduğunu tahmin ediyoruz. Çoğu yeterlilik alamayacak ve emlak sektörünü bırakacaklardır. Uzun süredir bu yeni yönetmeliği bekliyorduk, sektöre ciddi bir şeffaflaşma getirecek olmasının yanı sıra özellikle kayıt dışılığın ortadan kalkacağına ve haksız rekabet koşullarının sona ereceğine inanıyoruz Ayrıca sektöre duyulan güvene de büyük katkı sağlayacaktır.

“EKSİKSİZ UYGULANMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Sektörün tüm bileşenleri olarak, bu yönetmeliğin eksiksiz uygulanması için birlikte çalışmamız gerekiyor. Türkiye’nin sadece Gayrimenkul ve emlak alanında uzmanlaşmış, yerli markası Kristal Türkiye olarak, tüm süreçlerimizi yeni yönetmeliğin gereklerine göre düzenleyerek tüketiciler için en doğru tercihleri barındıran güvenilir platform olmayı sürdüreceğiz.

“STAJ ZORUNLU OLDU!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin